Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BREAKING NEWS: Recursul primarului Frâncu de eliberare a fost respins ca nefondat

După cinci ore de proces, situaţia primarului Emilian Frâncu a fost tranşată: recursul la cererea de eliberare condiţionată din penitenciar a fost respins ca nefondat. Cu recurs, în termen de 48 de ore. În scenariul, regia şi interpretare proprie, depoziţia inculpatului privind încercarea de convingere a completului de judecată al Tribunalului Bucureşti de nevinovăţia sa, a eşuat. Nicicând nu a existat un complet de judecată mai înţelegător şi clement ca acela care a judecat cazul mitei de la Primăria Râmnicului, dar credem că în afara probelor contrare de la dosar s-a aflat şi recunoaşterea naivă a arestatului Frâncu precum că a cerut bani de la denunţător, nu pentru el, ci pentru comunitatea in fruntea căreia se află. „Nu am condiţionat prin pretindere, ci am cerut banii pentru sponsorizarea Zilelor Râmnicului” – a declarat primarul suspendat. Următoarea şi ultima sa şansă va fi la Curtea de Apel Bucureşti.

LUARE DE MITĂ  (art.254, Cod Penal) este fapta celui care pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori accepta promisiunea unor astfel de foloase sau nu o respinge, in scopul de a indeplini, a nu indeplini ori a intarzia indeplinirea unui act privitor la indatoririle sale de serviciu sau in scopul de a face un act contrar acestor indatoriri.

DEX: PRETÍNDE vb. 1. v. cere. 2. a cere, (înv. și pop.) a apuca. (~ cuiva banii împrumutați.) 3. v. vrea. 4. v. susține. 5. a aspira, a dori, a jindui, a năzui, a pofti, a râvni, a tinde, a ținti, a urmări, a visa, a viza, (rar) a stărui, (înv. și reg.) a năsli, (reg.) a năduli, (prin Transilv. și Mold.) a bărăni, (înv.) a aținti, a bate, a jelui, a nădăjdui. (Nu ~ să fie un geniu.) 6. v. necesita.

ROMEO POPESCU