Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva

Dumitru Coarnă, liderul sindicaliştilor din Poliţie, se ia de Cosmin Iana, şeful IPJ Vâlcea

foto arhiva Declaraţii grave ale liderului sindicaliştilor din Poliţie, Dumitru Coarnă, făcute pentru postul TV Digi 24. Acesta l-a atacat pe Cosmin Iana, actualul şef al IPJ Vâlcea, cel care are o împuternicire pe 6 luni la conducerea inspectoratului. „Inspectorul șef de la Râmnicu Vâlcea, anul trecut i-au trecut cei de la DGA de două ori pe la ureche. A stat numai prin concedii medicale, iar acum a fost împuternicit inspector șef la Râmnicu Vâlcea. Dacă scoteau funcția la concurs, acest om nu îndeplinea condițiile nici de formă și nici de fond.”
Declaraţiile lui Dumitru Coarnă vin în contextul în care aproape jumătate dintre şefii din poliţie ocupă funcţii de conducere prin …împuternicire. De ce a preferat Coarnă să-l dea exemplu tocmai pe şeful IPJ Vâlcea, rămâne de lămurit. Însă, Coarnă susţine că vrea să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că tot mai multe posturi de conducere din Poliție sunt ocupate de persoane pe care nu le recomandă performanțele profesionale
„Această împuternicire era o problemă de excepție în sistem atunci când din motive obiective nu puteai să organizezi în 6 luni concursul pentru ocuparea unor funcții de șefi. Problema de fond este că au transformat excepția în regulă și folosesc această armă din punct de vedere politic pentru a-și împuternici acoliții politici.”, a mai spus Dumitru Coarnă pentru Digi 24.
„La IPJ Vâlcea a fost un concurs, nu a luat nimeni și s-a luat această decizie de a împuternici pe cineva până la un alt examen. Când s-o organiza un examen dacă îndeplinesc condițiile mă duc la examen dacă nu, nu!”, a declarat Cosmin Adrian Iana, șeful IPJ Vâlcea.
În momentul de față la nivelul Ministerului de Interne, din cele 12.000 de posturi, aproape 2.000 sunt ocupate prin împuternicire.