Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto facebook

BOGDAN MATEI: ”Programul Biomotric” pentru încurajarea elevilor să facă sport a fost aprobat

foto facebookMinisterul Tineretului și Sportului și Ministerul Educației Naționale mențin buna colaborare prin continuarea derulării proiectului ”Programul Biomotric” în toate unitățile de învățământ preuniversitar, clasele I-XII.
De asemenea cele două ministere au aprobat și protocolul de colaborare privind elaborarea, organizarea, coordonarea și monitorizarea ”Programului național” pentru încurajarea participării preșcolarilor, elevilor și studenților la activități cu caracter sportiv. Scopul acestui protocol, inițiat de subsecretarul de stat MTS, Zsolt Gyongyossy este promovarea unui stil de viață activ și sănătos începând cu vârsta preșcolară.
”În calitate de profesor de educație fizică și sport dar și de părinte vă spun că obiceiurile se formează de la o vârstă fragedă, așa că e important și avem responsabilitatea să îi ajutăm pe copiii și adolescenții de acum să devină adulți sănătoși cu deprinderea de a face mișcare. În calitate de ministru al tineretului și sportului sper ca ei să prindă gustul acestor activități și să se îndrepte și spre sportul de performanță. Mă bucur că putem colabora în acest sens prin programul național ce va reuni activități cu caracter sportiv care vor aborda toate ramurile de sport, sportul în natură, sportul în timpul liber, sportul pentru persoanele cu dizabilități.”, a declarat ministrul Bogdan-Constantin Matei.