Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: nachrichten.at

100.000 de euro, descoperiţi pe Dunăre

Foto: nachrichten.atPoliția din Austria încearcă să afle cum de au ajuns peste 100.000 de euro (în bancnote de 100 și 500 de euro) să plutească pe un braț al Dunării. Investigațiile desfășurate până acum nu au relevat niciun act de delincvență în zonă în care să figureze dispariția unei sume similare de bani, a indicat un purtător de cuvânt al poliției din Viena.

Banii au fost descoperiţi de un tânăr, care a şi încercat să recupereze banii sâmbătă seara din apele Dunării, conform ziarului austriac ziarul Oesterreich. Câțiva trecători care l-au văzut sărind în apă au crezut că acesta vrea să-și pună capăt zilelor și au alertat poliția. Când au sosit la fața locului, polițiștii l-au descoperit adunând bancnotele din apă.

Tânărul spune că intenționa să-i aducă la poliție şi să ceară un procent din acești bani. În Austria, orice persoană care găsește o sumă de bani și o predă poliției poate pretinde la 5%-10% din sumă și are dreptul de a primi întreaga sumă în cazul în care proprietarul de drept nu apare sau nu este identificat în termen de un an.