Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO UPDATE: VÂLCEAN, REȚINUT pentru trafic și consum de droguri

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Sibiu și procurorii D.I.I.C.O.T. au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict și au efectuat percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri. Trei bărbați au fost reținuți.

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Sibiu au surprins, în flagrant delict, 3 persoane în timp ce efectuau tranzacții ilicite cu droguri de risc, într-un autoturism oprit pe raza municipiului Sibiu.

În urma verificărilor, din autovehicul au fost ridicate 2 pungi în care se aflau aproximativ 100 de grame de materie vegetală uscată, aparent ,,cannabis”, precum şi recipiente şi instrumente utilizate în activitatea ilicită (grinder, foarfece).

Cantitatea de cannabis ridicată ar fi provenit dintr-o cultură deţinută de unul dintre cei în cauză, în zona oraşului Agnita din județul Sibiu şi urma să fie comercializată în municipiul Sibiu.

Pentru documentarea întregii activități infracționale, în aceeași zi, s-au efectuat 2 percheziții domiciliare la locuinţele celor în cauză, în urma cărora au fost ridicate peste 100 de grame de masă vegetală, aparent cannabis.

De asemenea, au fost ridicate tulpini de cannabis, cântare electronice, dispozitive de porţionat şi mărunţit, foarfece și diverse recipiente, toate prezentând urme de fragmente vegetale de culoare verde-olive, cu miros specific canabisului.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – aprilie 2017, cei trei bărbați ar fi procurat, transportat, oferit, vândut, distribuit și deţinut în vederea comercializării, fără drept, droguri de risc.

La data de 5 aprilie a.c., cei în cauză, cu vârste cuprinse între 27 și 32 de ani, din județele Sibiu și Vâlcea, au fost reținuți, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii trafic de droguri de risc.

La acţiunea au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.