Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DIALOG INCREDIBIL: Mi-a murit și mie soțul! Să nu-l pomenesc? NU AVEȚI VOIE, D-NĂ! (VIDEO)

O pomenire a morților la biserica Sf. Ioan din Râmnicu Vâlcea s-a terminat cu apariția polițiștilor locali, care i-au amenințat pe preot și cei 6 – 7 enoriași cu amenzi de 20.000 de lei. Amenințarea nu s-a materializat pentru că, în final, preotul Nicolae Proteasa, fost director al Seminarului Teologic, a primit doar un avertisment verbal.
Momentul în care preotul este surprins de poliţiştii locali încălcând prevederile Ordonanţelor Militare a fost imortalizat şi postat pe Facebook.

Mi-a murit și mie soțul! Să nu-l pomenesc?

Întregul incident care a fost postat pe rețelele de socializare a avut loc duminică, 5 aprilie, în cutea curtea bisericii Sfântul Ion din Râmnicu Vâlcea. Cei doi oameni ai legii, dintre care unul era cameraman și se ocupa și de coloana sonoră, au intervenit brusc în timpul pomenirii morților a două familii din Râmnic.
Întrerupând slujba, polițiștii locali au început să legitimeze preotul, iar cel care filma a strigat amenințător: „20.000 vă dau!”.
Oamenii aflați la slujbă, cu colivele pe masă, vreo 6 – 7, care se afla la distanțe de câțiva metri între ei, au încercat să găsească înțelegere: „Nu vă supăraţi, dar vă rugăm nu vă supăraţi, dar părintele nu poate să ne controleze pe toţi… Vă rugăm frumos…”.
Replica polițistului a venit prompt: „Asta e batjocură. Lipsă de respect faţă de autorităţile statului. Când Ordonanţa Militară spune clar ce aveţi de făcut şi de respectat”.
O femeie în doliu încearcă să înțeleagă ce este de făcut în această situație și îi spune polițistului: „Domnule, mi-a murit şi mie soţul! Să nu-l pomenesc, domnule?”. Acesta a răspuns pe loc: „Nu aveţi voie, doamnă”.