Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO REVOLTĂTOR la şcoala Vlădeşti: Cum se negociază repetenții pentru a-și păstra unii profesori orele

Cutremur în învățământul vâlcean. Profesorul Valentin Mamota de la școala din Vlădești a făcut public, zilele trecute, pe rețelele de socializare o înregistrare realizată în anul 2018 în care profesorii școlii respective discută relaxați despre cum să lase mai mulți elevi repetenți pentru a-și putea păstra unii orele.
Imaginile au devenit virale, cu 10.000 de afișări în 24 de ore, și redau ultimele 10 minute de discuții dintr-o sală de clasă unde, potrivit explicațiilor de pe Facebook date de Valentin Mamota, “se plănuiește, ilegal și imoral, lăsarea ca repetenți a 5 elevi din clasa a V-a și a VI-a la 5 materii, ceea ce înseamnă repetenție automată”.

Mamotă către foștii colegii: Să vă fie rușine!

Va povesteam prin iarna cum anume incearca scoala din Vladesti sa se salveze de la faliment,lasand repetenti COPII NEVINOVATI. Pentru felul in care au fost masacrati 3 copii in iunie 2015 nu am dovezi audio-video sau scrise, ci doar CIRCUMSTANTIALE (care tot DOVEZI sunt!). Va prezint acum filmul despre care va vorbeam in iarna. Va recomand sa-l urmariti CU ATENTIE. Filmarea am facut-o ABSOLUT INTAMPLATOR in iunie 2018, la final de an scolar, si va arata cum se planuieste (ILEGAL si IMORAL) lasarea ca repetenti a 5 elevi din clasa a cincea si a sasea, la 5(CINCI) materii, ceea ce inseamna REPETENTIE AUTOMATA!!!.Redau in esenta dialogurile pe care le puteti asculta mult mai bine in film.ESENTA acelei intalniri a „educatorilor ” scolii era evitarea unirii a doua clase in una singura,ceea ce ar fi insemnat MOARTEA PRIN IMPLOZIE A SCOLII (amenintare care este foarte puternica si in aceste momente!!!).
Duta M.:”sa fie corigenti la 5 materii!” Prof.matematica:”nu le spunem la copii(ca raman corigenti la 5 materii,adica REPETENTI). Prezentam numai premiile si mentiunile. Daca sunt corigenti la 5 materii(adica repetenti),NU MAI COMENTEAZA( copiii si parintii).
Mecherel D:”la a treia,la a patra poti sa mai lasi repetenti”. Prof mate:” DACA AJUNGEM LA SIMULTAN LA CLASELE 5-8,NU VOR MAI VENI COPII NICI LA CLASA PREGATITOARE!!!Daca intram la simultan,cu greu ne mai revenim!”. Duta M :”SUB NICIO FORMA NU SE VA MAI REVENI!!!”. Prof.biologie :”nu ne mai stresam ce zice parintele respectiv…ASTA-I SITUATIA!!!” Eu intreb:”dar noi despre ce vorbim:despre PERFORMANTA copiilor,SAU despre NEVOIA DE COPII IN CLASE? Vad ca se amesteca lucrurile…” Duta M imi raspunde:”este si una,si alta”. Eu revin,sugerand sa tratam cele doua probleme pe rand,”ca le bulibasim”.
Duta M imi raspunde :”primordiala este SA FIE CLASE DE SINE STATATOARE,DECI SA NE GANDIM CUM FACEM!”. In continuare se fac calcule,CUM si CARE copii din clasele a cincea si a sasea sa fie lasati corigenti la 5 materii,adica IN MOD AUTOMAT REPETENTI!!! Prof.franceza :”o muta pe Aida(parintii o muta de la scoala noastra,daca ramane repetenta). Prof.biologie :”e drumul liber,Valcea e aici,aproape,Antares e aproape!!!”
Prof.engleza :”mai e tiganul X care poate fi reinscris”.
Duta M :”nu putem merge nici cu „FANTOME” de-astea la nesfarsit!!!”. Prof.biologie :” la o scoala din Valea Mare, la Babeni,au plecat OPT cadre didactice,deci NU ESTE O GLUMA,ESTE DEZASTRU!!!SUNT TERMINATI!!!”. Prof mate :”presupunem prin absurd ca se desfiinteaza o clasa,doua. EU DE UNDE MAI IAU NUMARUL DE ORE IN COMPLETARE??? Ma duc in toamna (la inspectoratul scolar sa gaseasca ceva ore in alta parte)?
Duta M :” in toamna ,daca mai sunt ore! Profesorii NU MAI AU CE SA IA( adica,altfel spus,risca sa ramana…someri). Prof.engleza :”SA FACEM CUMVA SA NU AJUNGEM LA SIMULTAN!!!!!” Duta M :SA NU MAI LUNGIM!Eu VREAU sa vad 5 materii(respectiv 5 elevi),la a sasea si la a cincea! Asa au fost mitraliati,fara mila,5 copii nevinovati,din cauza ca scoala NU E CONDUSA,sau mai bine spus :e CONDUSA PROST!!! Cinci copii care au venit regulat la scoala, au fost lasati repetenti fara drept de apel.Un elev de clasa a patra,care a venit la scoala doar doua-trei zile in tot anul, DIN INTAMPLARE,A FOST PROMOVAT!!! IMORALITATE si ILEGALITATE!!! UNDE?!
Intr-o SCOALA? Am sesizat consiliul local,nu mi-a raspuns nici pana azi.L-am informat pe primar,s-a facut ca ploua.Sa vedem ce va zice vizita celor din ministerul educatiei. DRAMATIC si EXTREM DE TRIST si REVOLTATOR!!! Asadar: „grija” fata de elev?! Vax albina : grija fata de propria piele! Patru cuvinte pentru fostii mei „colegi” : SA VA FIE RUSINE! Vizionare „PLACUTA”!!!