Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto: capital.ro

VIDEO: Un nou cutremur de 5,3 pe Richter a zgâlțâit România

foto: capital.roUn cutremur puternic produs în zona seismică Vrancea, la 100 kilometri adâncime, a zguduit România, miercuri, la ora 1.20. Seismul, cu o magnitudine de 5,3 pe Richter, a fost resimţit în Bucureşti, Moldova, Muntenia si sudul Transilvaniei.

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, a declarat că seismul înregistrat miercuri dimineața la ora 01:20 a fost neobișnuit față de cele care se produc în Vrancea. „Este prima dată când un cutremur mă trezește din somn la această oră. Mă aflu la Predeal, la un hotel cu vreo zece nivele. S-a simțit foarte puternic”, a spus Gheorghe Mărmureanu pentru Digi 24.

De asemenea, Mircea Radulian, directorul INFP, a declarat ca nu este cazul ca populatia sa se panicheze si ca acest cutremur de 5,3 nu anunta unul mare. Cutremurul din noaptea de marţi spre miercuri este al doilea din acest an, cu magnitudine mai mare de 5 pe scara Richter. În septembrie s-a mai produs un seism de 5,3, tot în zona Vrancea, la o adâncime de 92 de kilometri.