Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Căminele culturale din Stroeşti vor fi modernizate

La Stroeşti se află în plin proces de execuţie patru poduri. Se lucrează la punerea în siguranţă a podului peste râul Cerna, punctul Măgură, în satul Cireşu, dar s-a turnat fundaţia şi la punţile pietonale din punctul ”La Balastieră” (sat Cireşu) şi ”La Matache” şi la podul din punctul ”La Marin Brutaru”, din satul Stroeşti. S-a ajuns deja la partea superioară a construcţiilor. Trei obiective sunt realizate cu fonduri obţinute pe situaţii de urgenţă, iar pentru unul dintre ele au fost alocaţi bani din Fondul de Rezervă la dispoziţia Guvernului. Referitor la infrastructura rutieră mai trebuie menţionat că, recent, s-a făcut recepţia la terminarea lucrărilor la cele două proiecte de asfaltare: uliţa Bisericii şi Liuţanilor, sat Cireşu, dar şi uliţa Gogilor, din Stroeşti, continuare la drumul comunal Stroeşti-Obroceşti, plus uliţa Crucii. În total, s-a turnat asfalt pe o lungime de 2,5 kilometri.
Primarul Toma Ciolacu a mai venit cu o veste bună. Printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului s-au alocat nişte sume de bani ”pentru toate primăriile din ţară, în vederea echilibrării bugetelor locale. La Stroeşti mare parte din bani au fost direcţionaţi către plata indemnizaţiei persoanelor cu handicap şi a însoţitorilor acestora. Erau restanţe de 4 luni. Acum, toată lumea va fi la zi. În Stroeşti beneficiază de astfel de indemnizaţii de handicap 81 de persoane, dintre care 27 au nevoie de însoţitori.
”Am depus la Compania Naţională de Investiţii documentaţia de atribuire a lucrărilor de investiţii şi expertiza tehnică pentru modernizarea Căminului Cultural din satul Pojogi. Avem un proiect de 1,3 milioane lei. Cred că va fi cel mai frumos cămin din comună. Urmează să fie scoase la licitaţie lucrările de proiectare şi execuţie. Am insistat foarte mult ca acesta să poată fi reabilitat. Acelaşi lucru se va întâmpla cu toate căminele culturale din satele comunei Stroeşti. Vor fi executate lucrări de modernizare care să dăinuie în timp, să nu fie nevoie să intervenim mulţi ani de acum înainte. Vreau să le reabilităm şi dotăm pentru că avem foarte multe evenimente la nivelul localităţii”, a spus Toma Ciolacu, primarul comunei Stroeşti.