Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ministrul Apărării: Armata nu va fi obligatorie în România

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale, dă asigurări că în România nu va fi reintrodus serviciul militar obligatoriu, așa cum s-a sugerat în ultima vreme.

Ministrul a spus că România are, în prezent, un program de voluntariat pentru cei care doresc să aibă pregătire militară la cerere și că e vorba de o perioadă de antrenament de patru luni pentru care cei care doresc să se înscrie sunt compensați cu trei salarii brute pe economie. „Armata nu este obligatorie și după cum știți există un proiect referitor la serviciul militarilor voluntari în termen care va reglementa și posibilitatea celor care doresc să aibă o pregătire militară din diferite motive. E vorba de o perioadă care să fie de până la patru luni, să cuprindă oameni cu vârsta între 18 și 35 de ani, pe perioada în care vor face această pregătire vor avea o indemnizație, li se asigură elementele care țin de cazare, de hrană, de echipare, iar la sfârșitul acestei perioade o să primească un cuantum de trei salarii brute medii pe economie”, a spus Angel Tîlvăr.

Pe de altă parte, ministrul Apărării Naționale spune că țara noastră face eforturi consistente pentru a avea o armată funcțională.