Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Zăpadă şi multe goluri

• CS Municipal a trecut cu 5-1 de Flacăra Horezu şi este neînvinsă în 2014

Programat iniţial la Stadionul Oltchim, meciul amical dintre CSM Rm. Vâlcea şi Flacăra Horezu s-a disputat pe terenul sintetic din Zăvoi, sâmbătă, 25 ianuarie 2014, de la ora 12.00. Schimbarea locaţiei a fost decisă în ultimul moment din cauza zăpezii căzute în ultimele 24 de ore care au făcut ca celălalt teren să fie impracticabil. Pentru elevii lui Claudiu Niculescu a fost al doilea amical al acestui an, după victoria cu 3-0 în faţa formaţiei FC Băbeni. Tehnicianul vâlcean a mizat pe două echipe, câte una în fiecare repriză. Astfel, meciul a fost început de următorul unsprezece: Florin Matache – Samson Nwabueze, Cătălin Pârvulescu, Ionuţ Stoica, Marius Briceag – Ovidiu Popescu, Codruţ Lircă – Adrian Popa, Bogdan Geantă, Adrian Codin – Ciprian Tănasă. În repriza secundă au fost păstraţi: Pârvulescu, Stoica, Lircă, Geantă şi Codin şi au mai intrat: Andrei Popescu – Mihai Deaconescu, Ionuţ Stoica, Eduard Stoica – Monel Cârstoiu, Dani Iancu şi Lucian Todea. De partea cealaltă, Vasile Ilinca a început în formula: Marinescu, Vladu Andrei, Vladu Ionuţ, Popescu, Nistor C., Zamfirescu, Roncea, Stănică, Raul Nistor, Georgescu şi Milosteanu, pe parcursul celor 90 de minute mai intrând Grigoroiu şi Văduva.

Victorie clară

Pe un teren acoperit cu zăpadă, municipalii au dominat disputa cu lidera Seriei Nord a Ligii a IV-a şi au deschis scorul după 10 minute de la primul fluier al arbitrilor. Bogdan Geantă a avut o incursiune pe partea stângă de atac iar mingea respinsă de Marinescu a ajuns la Tănasă care a deschis scorul. Cu câteva minute înainte de finalul primei reprize, Tănasă a speculat o nouă minge greşită de apărarea adversă şi a înscris pentru 2-0. Scorul pauzei, 3-0, a fost stabilit de Bogdan Geantă, cel mai activ jucător al primei reprize. La mijlocul reprizei a doua, mijlocaşul Lucian Todea a finalizat plasat, din careu, o minge lucrată pe flancul stâng de atac, reuşita sa fiind cea mai frumoasă din cele şase goluri ale meciului. După zece minute, horezenii au reuşit să reducă din diferenţă, la o fază unu-la-unu cu portarul Popescu. Ambele echipe au avut câte o bară, Deaconescu a zguduit transversala, în timp ce Roncea a şutat în vinclul porţii, dar mingea a revenit în teren. La ultima fază a meciului, Adrian Codin a reuşit să împingă mingea în poartă, după un şut bun al lui Deaconescu urcat în atac. Meciul a fost unul de angajament, iar la unele faze au ieşit scântei din zăpadă, însă fără a se depăşi nota fair-play-ului. Acest lucru a fost apreciat şi de senatorul Dan Niţu, prezent la meci: „A fost un antrenament bun pentru noi în ciuda vremii capricioase. Important e că toţi cei care au intrat în teren au ieşit sănătoşi şi nu au fost accidentări”.

Încă un meci cu CS Voluntari apoi se pleacă la Gyula

Pentru CS Municipal urmează un nou meci amical, în faţa echipei de eşalon trei, CS Voluntari, apoi trupa antrenată de Claudiu Niculescu pleacă în Ungaria, la Gyula, pentru un nou stagiu de pregătire în cadrul căruia vor disputa şi multe meciuri amicale. Din păcate, cel puţin până în acest moment, gruparea din Zăvoi a făcut numai un transfer notabil, atacantul Ciprian Tănasă. Au mai fost în pregătiri alţi doi fotbalişti cu nume, Constantin Gângioveanu şi Nasser Menassel dar ambii au plecat de la Râmnicu Vâlcea. Au părăsit echipa, în schimb, Bărbulescu, Tătaru, Arnăutu, Neagu şi D. Geantă, plus un portar de perspectivă, Silviu Dobrescu, cel care a semnat cu echipa de prim eşalon, Concordia Chiajna. În plus, nu mai face parte din echipa administrativă fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin. Până la plecarea spre Ungaria, Niculescu şi Dobre speră ca lotul să fie completat cu câţiva fotbalişti de valoare care să crească în valoare formaţia care are ca obiectiv promovarea în primul eşalon.