Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Viperele au nevoie de o minune

CSM mai poate ajunge în play-off dacă face punctaj maxim din cele două meciuri pe care le mai are de disputat. O altă condiţie este ca Olimpia Satu Mare să nu facă mai mult de 3 puncte din 12 posibile sau Unirea Târlungeni să nu mai acumuleze mai mult de un punct din patru meciuri

Echipa de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea mai are doar şanse teoretice de a mai prinde locul 6 al clasamentului care duce a turneul de play-off al campionatului. Vâlcenii antrenaţi de Alex Pelici şi Roby Ivan au acumulat doar un punct din şase posibile în cele două partide din 2015 şi sunt la două puncte de principala contracandidată, Olimpia Satu Mare, formaţie care are şi două meciuri în plus de jucat.

Varianta să o prindem pe Olimpia Satu Mare

Într-o singură variantă „viperele albastre” mai pot spera să prindă locul 6 în extremis. Elevii lui Alexandru Pelici trebuie să câştige ambele meciuri pe care le mai are de jucat, sâmbătă pe propriul teren cu Unirea Târlungeni şi sâmbăta viitoare în deplasare la FC Caransebeş. Şanse sunt să prindem pe Olimpia Satu Mare dar condiţia este ca această formaţie să nu mai facă mai mult de trei puncte din 12 posibile. Sătmărenii vor mai evolua în deplasare cu FC Bihor Oradea, apoi acasă cu Politehnica Timişoara şi FC Olt şi „afară” cu Unirea Târlungeni. Teoretic au meciuri destul de dificile dar elevii lui Tibi Csik au demonstrat că sunt în formă maximă, după egalul de la Râmnicu Vâlcea şi victoria de pe propriul teren cu Metalul Reşiţa.

Varianta să o prindem pe Unirea Târlungeni

O a doua variantă este să o prindem pe Unirea Târlungeni, formaţie care a fost la un pas de desfiinţare în pauza competiţională. Fotbaliştii de la Braşov au ales să joace pe gratis până la vară şi au obţinut patru puncte din şase posibile, victorie la Pâncota şi egal pe propriul teren cu CS Mioveni. Ca să terminăm sezonul pe locul 6, atunci Unirea Târlungeni trebuie să mai câştige un singur punct din patru meciuri, dintre care unul este la Râmnicu Vâlcea. În celelalte dispute, uniriştii joacă pe propriul teren cu Metalul Reşiţa, în deplasare la Oradea şi pe propriul teren cu Olimpia Satu Mare.

Miza pe juniori?

Sâmbătă, de la ora 11.00, CSM Râmnicu Vâlcea îşi joacă ultima şansă de a mai spera la salvarea sezonului. În cazul în care nu vor obţine toate cele trei puncte din întâlnirea cu Unirea Târlungeni totul se năruieşte şi se va miza în final de sezon, inclusiv în partidele din play-off, pe mulţi juniori şi pe fotbalişti care au evoluat mai puţin în această ediţie de campionat. „E clar că ne va rămâne doar obiectivul de reconstrucţie a echipei dacă nu vom învinge pe Unirea Târlungeni. Oricum, conducerea clubului va decide care o să fie strategia pentru viitor”, spune Alexandru Pelici.

Ultima şansă şi pentru Reşiţa

Şi pentru Metalul Reşiţa etapa de sâmbătă pare să fie ultima şansă de a mai spera la promovarea în Liga I. În condiţiile în care lidera Politehnica Timişoara stă, reşiţenii sunt obligaţi să treacă pe propriul teren de FC Olt Slatina şi să reducă handicapul la doar două puncte. Un alt meci care ne interesează în mod deosebit are loc la Oradea acolo unde merge Olimpia Satu Mare, vâlcenii ţinându-le pumnii gazdelor pentru un succes sau măcar pentru un rezultat de egalitate.