Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: CSM Ramnicu Valcea

Viperele Albastre termină anul cu un egal

Foto: CSM Ramnicu ValceaSub privirile a peste 1800 de spectatori, fotbaliştii de la CSM Râmnicu Vâlcea au avut o ultimă reprezentaţie a acestui an, contra arădenilor de la UTA, meci care s-a jucat cu locul I pe masă. Echipa care se impunea termina anul 2015 în poziţia de lideră în timp ce un eventual rezultat de egalitate îi avantaja pe băimărenii de la FCM. Pe un teren care devenea din ce în ce mai greu odată cu trecerea timpului, Viperele Albastre şi-au luat tare adversarul şi au încercat să înscrie un gol rapid. O puteau face încă din minutul 5, atunci când Andrei Luduşan a reuşit un lob aproape perfect, mingea fiind scoasă în ultimul moment de Miron, de sub bară. Patru minute mai târziu, Andrei Neagoe încearcă şutul de la distanţă dar portarul adveers reţine. Presiunea oltenilor continuă şi în minutul 20 căpitanul Ionuţ Stoica îl serveşte ideal pe Luduşan care trimite cu capul, milimetric pe lângă. Arădenii îşi arată colţii pe contraataac şi sunt şi ei aproape de gol dar Fildan parează, singur în faţa lui Rus. La următoarea fază e rândul lui Staicu să pătrundă în careul advers dar trage în blocajul lui Polgar. Jocul a continuat să fie cursiv şi Andrei Neagoe e aproape de gol, din nou, dar trimite pe lângă Miron al cărui plonjon devenea inutil dar balonul prindea spaţiul porţii.

Momentul psihologic

Cu zece minute înainte de pauză a fost şi momentul psihologic al partidei. Dragoş Firţulescu a tras de la 16 metri şi mingea l-a lovit în mână pe Hlistei. Sebastian Colţescu a arătat punctul cu var, fără ezitare. Ironia sorţii, golgheterul Marius Staicu a ratat sau, mai bine spus, Miron a scos cu o paradă de zile mari. Până la pauză am mai notat un şut al lui Firţulescu, reţinut de eroul oaspeţilor şi accidentarea lui Rareş Cucui, care a ieşit din teren şi a fost înloccuit de Denis Dumitraşcu.

Presiune fără gol

Partea a doua a meciului a fost mai săracă în faze de poartă chiar dacă Viperele Albastre au continuat să domine, să pună presiune. Golul a plutit în aer dar nu a venit. Cu puţin noroc puteam marca la torpila lui Radu Georgescu, puţin pe lângă sau la lobul lui Vasile, puţin peste. S-a terminat 0-0, rezultat care le convine de minune băimărenilor de la FCM care termină anul pe primul loc al clasamentului. La egalitate de puncte dar cu un golaveraj mai slab sunt vâlcenii lui Pelici care debutează în 2016 pe terenul unei formaţii accesibile dar bătăioase „acasă”, Unirea Târlungeni.

„Nu mă gândesc să plec”

La finalul întâlnirii, Alex Pelici a declarat că vrea să continue munca începută la CSM: „Nu am nicio ofertă din Liga I, nu sunt un antrenor atractiv pentru acel eşalon. Ştiu cum se răspunde de obicei, ceva de genul „Sunt discuţii dar încă nu e nimic concret” dar eu nu vreau să vă mint. Sunt cu gândul doar la CSM, vreau să continuăm aici ce am început. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat în acest an, de la conducerea administrativă până la oamenii care lucrează la stadion. În primul rând este meritul fotbaliştilor, îi felicit pentru prestaţia din acest sezon”.