Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ultimul meci pentru Mori Duca?

Handbal feminin, Liga Naţională
• fosta mare handbalistă pare tentată să plece de la cârma HCM-ului • conducerea clubului vâlcean nu exclude despărţirea

Echipa feminină de handbal, HC Municipal, mai are o singură şansă de a termina anul 2013 cu o victorie în clasamentul Ligii Naţionale. După opt înfrângeri consecutive, municipalele joacă sâmbătă, de la ora 11, pe propriul teren, meciul cu Dunărea Brăila, după care primul eşalon se întrerupe pentru turneul final al Campionatului Mondial din Serbia. Formaţia vâlceană pleacă cu şansa a doua şi în acest meci, brăilencele fiind implicate în lupta pentru un loc de cupă europeană în ediţia viitoare. La oaspete va evolua şi fosta vitezistă de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Ramona Maier Farcău, una din piesele de bază ale Dunării. Pentru a câştiga, elevele Mariei Duca trebuie să se autodepăşească şi să reuşească un meci asemănător cu cel jucat la Braşov, contra Coronei, singurele 60 de minute reuşite de oltence.

Mori Duca, pe picior de plecare

Pentru tehnicianul principal al echipei vâlcene, Maria Torok Duca, întâlnirea cu Dunărea ar putea fi ultima pe banca tehnică a vâlcencelor. De altfel, fosta mare handbalistă nu a făcut antrenamentele în această săptămână, fiind învoită de conducerea clubului pentru motive personale. După terminarea partidei contra brăilencelor, conducerea clubului va avea o şedinţă de analiză în cadrul căreia se va decide soarta antrenorului principal dar şi transferurile care trebuiesc făcute pentru îndeplinirea obiectivului de salvare de la retrogradare. Cel mai probabil se va renunţa şi la o parte din actualele handbaliste, care nu au dat randamentul scontat. Turul Ligii Naţionale de handbal feminin se va relua în primele zile ale lunii ianuarie a anului viitor. HCM este în acest moment pe ultimul loc al clasamentului, fiind singura echipă cu zero în dreptul punctajului şi cu un golaveraj foarte slab.