Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Spectacol total la Vâlcea! Simona Gogîrlă s-a retras din activitate într-un meci caritabil în Sala Traian

Iubitorii handbalului au avut parte de un adevărat spectacol în Sala Polivalentă din Râmnicu Vâlcea! Cu gândul la vremurile bune, fostele sportive de la Oltchim și Rulmentul Brașov au evoluat weekendul trecut într-un meci demonstrativ ce a avut două obiective: strângerea de fonduri pentru micuțul Ayan, un băiețel care suferă de o boală genetică gravă și retragerea Simonei Gogârlă din activitate.

Partida dar și spectacole oferite de organizatori au fost urmărite de aproape 1000 de spectatori, care au avut ocazia de a le revedea pe Luminiţa Huţupan Dinu, Valeria Motogna, Victorina Bora, Adina Meiroşu, Mori Torok, Edith Matei, Ramona Farcău, Stăncuţa Guiu, Janina Rouă, Roxana Cherăscu, Ildiko Kerekeş Barbu, Mihaela Tivadar, Carmen Ilie-Şelaru, Carmen Amariei, Ionica Munteanu, Simona Gogârlă, dar şi jucătoare care sunt încă în activitate: Paula Ungureanu, Iulia Curea, Valentina Ardean, Clara Vădineanu şi Dana Vălean. Meciul a fost arbitrat de fostul cuplu internaţional Constantin Din şi Sorin Dinu. Meciul a fost impărțit în două reprize a câte 20 de minute fiecare, pline de faze spectaculoase oferite atât de fostele glorii ale handbalului vâlcean, cât și de cele care încă mai joacă la echipe mari din România și străinătate. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 32-32, însă acest lucru nu a contat nici pentru jucătoare nici pentru spectatori.

Spre final, Simona a predat ştafeta fiicei sale, Alicia, o jucătoare de mare perspectivă, care deja are rezultate la echipa sa dar și la națională. ”A fost o seară emoţionantă, am avut mari emoţii, mi-am dorit ca totul să fie bine, lumea să savureze acest moment, aşa cum am făcut-o noi. Le mulţumesc din suflet că au fost atât de mulţi la meci, mulţumesc domnului Gavrilescu, domnului Roibu şi domnului primar Gutău, arbitrilor care au venit special din Bucureşti, dar şi sponsorilor care ne-au ajutat să facem acest eveniment aşa cum ne-am dorit”, a spus printre emoționată Simona Gogârlă. Fiica sa, Alicia este legitimată la CS Chimia şi este cea mai talentată handbalistă din ţară la categoria sa de vârstă. Și alte handbaliste au trăit cu emoții această partidă. ”A fost o seară minunată, m-am bucurat să văd aşa de mulţi spectatori tineri ai acestui sport, sper ca Ayan să se facă bine, sănătatea copilaşului este cel mai important aspect. Mă bucură faptul că am fost alături de Simona Gogârlă la ultimul ei meci, a fost o handbalistă de excepţie. Cea mai mare bucurie este că ne-am întâlnit după mult timp cu colegele alături de care am jucat la Oltchim şi Rulmentul, am vrut să bucurăm aceşti oameni minunaţi care au fost alături de noi”, a declarat Carmen Amariei, antrenor la Dacia Mioveni.

În tribună a fost și președintele de legendă al Oltchimului, Ioan Gavrilescu, cel mai longeviv coonducător de club din România. “Acesta este mersul normal al vieții, fiecare avem un debut în orice meserie, în orice profesie. Eu o știu pe Simona ca Țuțuianu, atunci când am adus-o de la Focșani. Am o mare satisfacție că o mare parte a handbalistelor care au evoluat la Oltchim au fost azi pe teren. Asta spune multe despre familia care a fost mereu la Râmnicu Vâlcea. Spune de asemenea că Simona a fost iubită de fostele sale colege. De asemenea, am o mare satisfacție că azi am văzut-o pentru prima data în teren pe fata Simonei, pe Alicia, o handbalistă de doar 15 ani care este o speranță a handbalului românesc. Îmi doresc ca în România să apară multe astfel de handbaliste pentru a avea un viitor în handbalul feminin românesc. Mă bucur că am primit invitația să particip la acest eveniment, prezența mea aici mi-a trezit multe amintiri plăcute, realmente am fost răscolit. Mi-am amintit de multe jocuri care s-au jucat pe muchie de cuțit. Normal că îmi amintesc, de exemplu, de acel meci din semifinalele Cupei Cupelor, cu Podravka când Lidia Drăgănescu a marcat de la 9 metri la ultima aruncare, după ce se terminase timpul regulamentar. Noi ne-am calificat și s-a sărbătorit alături de 3000 de spectatori, o mare parte dintre ei intrând pe teren. Rămân cu marea dezamăgire că Oltchim nu a putut să câștige Liga Campionilor. Am fost aproape în 2010, dar trebuie să recunosc că atunci am întâlnit în finală o echipă mai bună și mă refer acum la Viborg. Puteam să câștigăm trofeul un an mai târziu, dar am dat cu piciorul la această șansă, din motivele care se știu și despre care nu vreau să mai vorbesc. Una peste alta, amintirile sunt în general frumoase. Atunci sala sporturilor era arhiplină. Meritau o sală plină handbalistele venite din țară și străinătate. Sper că cei care au fost prezenți sunt mulțumiți de ce au văzut, inclusive acele momente comice. Am participat la o seară frumoasă una peste alta”, a spus Ioan Gavrilescu, fostul presedinte al echipei CS Oltchim Ramnicu Valcea.

Potrivit organizatorului acestui eveniment, Dragoș Muscalu, toți banii strânși din biletele vândute la meciul demonstrativ vor fi donați unui copilaș de opt luni care suferă de Amiotrofie Musculară Spinală tip 1. Până în urmă cu 2 ani, această boală era numărul 1 la moarte infantilă, rata de supravieţuire fiind de maxim 18 luni.