Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Şahistul Bogdan Deac a devenit Maestru Internaţional

Săptămâna trecută, Bogdan Daniel Deac, sportiv pregătit la Şah Club Rm Vâlcea, de către antrenorul Ioan Varlan, a primit prima normă de Maestru Internaţional. Şahistul în varstă de 13 ani a participat la Turneul Internaţional de Şah din Gibraltar la sfârşitul lunii ianuarie, unde a obţinut numărul 162 din 256 de participanţi la clasamentul final. Obţinerea unui coeficient E20 de peste 2300 de puncte, i-a adus tânărului titlul de Maestru FIDE, acordat de Federaţia Internaţională de Şah.

Începând de săptămâna trecută, el se află la Campionatul European de Seniori, desfăşurat la Erevan, în Armenia, unde s-a întâlnit cu mari maeştri din Rusia, Turcia Ucraina şi Belarus.

„Este o premieră ca vârstă pentru şahul românesc, Bogdan având doar 13 ani. În Armenia Campionatul se desfăşoară până la data de 15 martie, iar până la aflarea rezultatelor finale, nu ne rămâne decât să-i ţinem pumnii strânşi şi să-i urăm mult succes. Oricum, Bogdan Deac a obţinut performaţe care ne fac să fim mândri de el. În numele DJST Vâlcea îl felicit atât pe micul şahist cât şi pe antrenorul său, Ioan Helvig Varlan, asigurându-i de sprijinul nostru atât cât va fi posibil”, susţine directorul DJST Vâlcea, Bogdan Marinescu.