Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Reunire sub semnul belşugului

Fotbaliştii au susţinut primul antrenament după vacanţă pe o ploaie mocănească

Prima zi a acestei săptămâni a coincis cu finalul vacanţei pentru fotbaliştii de la CS Municipal. Mihai Deaconescu şi compania s-au reunit la stadionul municipal din Zăvoi pentru primul antrenament, sub comanda lui Erik Lincar şi vor sta la Râmnicu Vâlcea până pe 30 iunie, atunci când va începe primul cantonament centralizat. Vâlcenii vor merge la Braşov acolo unde se va pune accentul pe pregătirea fizică. Va fi probabil singura pregătire centralizată având în vedere că CS Municipal ar putea juca în prima ligă dacă va primi verdict pozitiv la contestarea dreptului de promovare pentru CS Universitatea Craiova. În acest caz primul meci oficial pentru gruparea din Zăvoi va fi pe 16 iulie, în Cupa Ligii, competiţie nouă organizată de FRF. În caz contrar, situaţia se complică pentru CSM pentru că Liga a II-a debutează abia la finalul lunii august. Echipa vâlceană nu se va mai baza în ediţia viitoare de campionat pe serviciile a şase fotbalişti: Matache, Ureche, Lircă, Todea, Danilo şi Nicola. Toţi şi-au reziliat contractele pe cale amiabilă şi numai despre destinaţia lui Florin Matache se ştie în acest moment, „Mache” ajungând în Liga I la Concordia Chiajna. În ceea ce priveşte transferurile, unul sigur este cert, atacantul Enache Câju, venit de la CS Universitatea Craiova. La reunirea lotului a mai fost prezent şi un fotbalist ofensiv, Cosmin Neagu, 22 de ani, venit de la Dunărea Galaţi. În zilele următoare mai sunt aşteptaţi Andrei Puşcaşu (24 ani) de la Gloria Buzăuu şi Vlad Munteanu II (24 ani), de la Corona Braşov. De asemenea, cei din conducerea clubului spun că se mai poartă tratative cu fotbalişti experimentaţi şi că le vor face publice numele dacă se vor semna contracte. De la reunire au lipsit Andrei Creţu, Christian NKongue şi Victoraş Cataramă, toţi motivaţi.

Lincar şi Medrea vor în Liga I

Tehnicianul principal al CSM-ului, Erik Lincar, a creionat programul de pregătire de vară şi spune că în zilele următoare vor veni fotbalişti experimentaţi: „În fiecare perioadă de vară este un nou început. Păcat că deocamdată nu ştim pentru ce ne pregătim. Noi suntem cu gândul la Liga I, recunosc. Dacă aşa se va întâmpla şi vom ajunge în primul eşalon timpul este scurt, pe 16 iulie va fi prima partidă, în Cupa Ligii, pe data de 25 începe campionatul. Avem la dispoziţie cinci săptămâni în care să ne pregătim cum trebuie. Avem în pregătire mulţi fotbalişti tineri. În această săptămână vor veni şi jucători cu experienţă, nu le pot da numele acum. Probabil că vom avea un singur cantonament, cel de la Braşov pentru că nu e timp pentru un altul. Ar mai fi o variantă să mergem câteva zile la Curtea de Argeş care e aproape şi unde sunt terenuri foarte bune”. Fostul fotbalist al Stelei spune că Ciprian Tănasă va avea şansa să rămână în lot: „Este un jucător de valoare şi a avut neşansa să fie accidentat în returul trecut. Am vorbit cu cei din conducere şi cred că merită să i se acorde o şansă. Oricum, fotbaliştii cu experienţă care vor veni la CSM vor fi plătiţi în funcţie de meciurile jucate şi aşa vor fi mulţimite ambele părţi, şi clubul care nu va plăti pentru inactivitate şi fotbaliştii care vor câştiga bani dacă vor juca”. Şi preşedintele executiv al clubului vâlcean, Bogdan Medrea, aşteaptă cu nerăbdare decizia Federaţiei Române de Fotbal: „În Liga a II-a am fost acum vrem să jucăm în primul eşalon. E normal să nu fie programată CS Universitatea Craiova, regulamentele sunt clare. După 28 iunie ar trebui să primim confirmarea oficială că jucăm în Liga I. Am înţeles că galeria va merge la sediul FRF pentru a trage un semnal de alarmă. Este o acţiune normală, şi noi ca şi suporterii ne dorim să se respecte regulamentele, nimic altceva”. Bogdan Medrea mai spune că este timp pentru formarea unui lot competitiv: „Noi ne-am mobilizat mereu în perioade dificile. Eu cred că ne vom menţine în primul eşalon.” Şi Medrea crede că Tănasă va putea să rămână la Vâlcea şi pentru noul sezon competiţional: „Ciprian va rămâne la noi dacă accidentarea nu îi recidivează. Are mare experienţă şi ne poate ajuta mult”.

Emoţii pentru Comitetul Executiv

Sâmbătă, la Bucureşti, va avea loc şedinţa Comitetului Executiv al FRF care va omologa rezultatele sezonului trecut şi va stabili sistemul competiţional pentru campionatul viitor. După omologare, oficialii de la CSM Rm. Vâlcea vor trebui să formuleze o nouă contestaţie privind dreptul de promovare al CraiOlguţei. În fine, urmează tot sâmbătă Adunarea Generală a FRF care va avea ca punct fierbinte pe ordinea de zi afilierea echipei CSU care are deocamdată afiliere provizorie. Dacă votul va fi negativ, situaţie puţin probabilă, CSM este promovată direct în Liga I. Cu acest prilej, Liga Suporterilor Vâlceni are programată o pichetare a sediului FRF. Oltenii cer să se respecte regulamentele şi statutul în vigoare, implicit a articolului 54 care spune că o formaţie care nu are trei ani de afiliere nu poate primi dreptul de promovare în Liga I.