Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Palmaresul Oltchim ar putea ajunge la HCM Rm. Vâlcea

Situaţie financiară dezastruoasă în ograda celui mai titrat club de handbal din România, Oltchim Rm. Vâlcea. Gruparea vâlceană are datorii de peste 2 milioane de euro la bugetul de stat, fiind declarată insolvenţa în această vară. Sursele de venit nu mai există, iar, ca atare, administratorul judiciar ce se ocupă de insolvenţă, Viorel Deaconu, a declarat că, în data de 9 decembrie, va cere falimentul Oltchimului. „S-a făcut un tabel al creanţelor la data de 10 iunie, a intrării în insolvenţă, dar după ce se va trece la faliment, se va întocmi un tabel suplimentar al creanţelor, cu salariile jucătoarelor până la data de 30 iunie, data scadentă a contractelor. Salariaţii au prioritate înaintea tuturor creditorilor, în opinia mea, jucătoarele îşi vor primi 50-60% din restanţe, restul va fi pierdere. Există un contract de sponsorizare cu SC Oltchim, de circa 46 miliarde lei vechi, suntem înscrişi acolo la masa credală, dar credeţi că mai vede cineva un ban de acolo? Nu există posibilitate legală să cesionăm datoria la Fisc” – explică Viorel Deaconu.

Din vara acestui an, Clubul Sportiv de Handbal Oltchim Rm. Vâlcea a rămas fără nicio jucătoare, dar, totuşi, mai are bunuri în valoare totală de 150.000 de euro (un autocar şi două maşini), plus palmaresul echipei, care, după ce i se va stabili valoarea, va putea fi scos la licitaţie. „Cristian Gaţu mi-a sugerat să fac o adresă la EHF. Pentru aceasta, îmi trebuie aprobarea Adunării Creditorilor, pentru că aducerea unui evaluator de la EHF poate costa 10-15.000 de euro” – a mai spus Viorel Deaconu.

Palmaresul echipei de handbal Oltchim ar putea ajunge însă tot în Vâlcea, acolo unde conducerea HCM Rm. Vâlcea se arată interesată să îl achiziţioneze la licitaţie.

Iată sumele pe care le mai au de recuperat fostele jucătoare ale Oltchim:

Cristina Neagu 153.243 lei

Katarina Bulatovic 147.343 lei

Alexandrina Barbosa 122.149 lei

Paula Ungureanu 101.595 lei

Silvia Navarro8 1.048 lei

Adina Meiroşu 81.048 lei

Oana Manea 81.048 lei

Ionela Stanca 72.262 lei

Marija Jovanovic7 1.233 lei