Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Municipalii trag tare la Braşov

Erik Lincar, Fane Nofitovici şi Robert Tufişi au deplasat în cantonament 24 de fotbalişti • în zilele următoare se aşteaptă noi transferuri

Fotbaliştii de la CS Municipal au început de luni cantonamentul centralizat de la Braşov. Elevii lui Erik Lincar sunt cazaţi la Hotelul Atlas, aflat la numai zece minute distanţă de centrul vechi al municipiului. Amplasamentul are 30 de camere şi municipalii vor avea parte de liniştea necesară pentru a pregăti debutul în noua ediţie de campionat. Fotbaliştii vâlceni vor rămâne la Braşov până pe data de 10 august şi vor juca şi patru partide amicale. Aseară au jucat deja cu Unirea Târlungeni şi vor mai întâlni pe CS Baloteşti (2 august), Săgeata Năvodari (5 august) şi FC Voluntari (8 august). Lotul deplasat la Braşov de cei trei tehnicieni este următorul: Dani Popescu, Angelco Prvulovic, George Dozescu, Bela Fejer, Samson Nwabueze, Ionuţ Stoica, Silviu Izvoranu, Marius Briceag, Mihai Deaconescu, Rareş Cucui, Denis Dumitraşcu, Alexandru Ionescu, Romero Casinhas, Vlad Munteanu II, Andrei Piţian, Ovidiu Popescu, Enache Câju, Bogdan Geantă, Adi Popa, Orlando Da Costa, Ionuţ Stancu, Adi Codin, Christian NKongue şi Cosmin Neagu. Nu au făcut deplasarea Dani Iancu şi Iosif Melea, ambii încă aflaţi în perioada de refacere după accidentări mai vechi. Vestea bună este că de luni şi-a reluat antrenamentele „Cobra din Şirineasa”, Adi Codin, după ce în prima parte a pregătirilor de vară s-a pregătit separat.

Lotul nu e stabilit

Managerul general al echipei din Zăvoi, Lucian Munteanu, spune că este posibil ca în perioada imediat următoare să se mai facă cel puţin un transfer. „Pentru CSM nu s-a încheiat perioada de transferuri. Vrem să mai aducem cel puţin un fotbalist de valoare, lucrăm la acest lucru. În ceea ce-i priveşte pe brazilienii Romero şi Orlando, vom lua o decizie la finalul acestui cantonament. Pe Romero vrem să-l mai vedem în cele patru meciuri amicale. Orlando va semna cu CS Municipal dacă investigaţiile medicale care i s-au făcut vor ieşi bine. Bela Fejer va ajunge direct la Braşov, i-am trimis contractul pe mail şi va veni cu el semnat, împrumut pe o perioadă de un sezon de la FCM Târgu Mureş.” Altfel, Munteanu spune că a rămas impresionat de forma sportivă în care se află Ionuţ Stancu, fotbalistul care a jucat ultima dată pentru CS Universitatea Craiova: „Ştiam că este un fotbalist valoros, normal. M-a impresionat, însă, forma sportivă în care se află, cred că ne va ajuta foarte mult în ediţia de campionat viitoare, mai ales că este un fotbalist polivalent care poate juca pe mai multe posturi.”

Tănasă a plecat

Atacantul Ciprian Tănasă nu a făcut deplasarea în cantonamentul de la Braşov şi nu va face parte din lotul Clubului Sportiv Municipal pentru sezonul competiţional 2014-2015. „După meciul amical cu FC Urban Titu, am avut o discuţie cu Ciprian şi, de comun acord, am decis să ne despărţim. Tănasă semnase un contract cu noi dar el nu fusese înregistrat astfel că nu sunt probleme din acest punct de vedere. Îi mulţumim pentru perioada petrecută la echipa noastră şi îi urăm mult succes în activitatea sa fotbalistică”, spune managerul de la CS Municipal, Lucian Munteanu.

Campionatul începe pe 30 august

Singurul lucru oficial care se ştie despre viitoarea ediţie a campionatului este că va începe pe 30 august, cu prima rundă a turului. Deocamdată nu se ştie dacă va merge pe sistemul cu două serii sau cu numai una şi nici dacă vor fi organizate turnee de play-off şi play-out. Cel puţin deocamdată, în Seria a II-a, din care face parte şi CS Municipal, mai sunt următoarele echipe: FC Clinceni (echipă care va juca la Piteşti), Politehnica Timişoara, Unirea Târlungeni (mutată din prima serie), Corona Braşov (formaţie care a retrogradat din prima ligă dar care nu mai are lot şi nici antrenori), CS Mioveni (echipă antrenată din această vară de Claudiu Niculescu), Metalul Reşiţa (fostul CS Municipal), Gloria Bistriţa (echipă care a anunţat că se va înscrie în Liga a III-a), FC Olt Slatina, Olimpia Satu Mare, FC Bihor Oradea (echipă cu grave probleme financiare despre care nu se ştie cu exactitate dacă va participa în viitorul campionat), FC Caransebeş şi Şoimii Pâncota (ambele promovate din eşalonul al treilea). La prima vedere, pentru promovarea în Liga I se vor bate mai multe formaţii: CSM Râmnicu Vâlcea, Poli Timişoara, FC Clinceni şi CS Mioveni. Șanse să intre în luptă mai are şi Metalul Reşiţa.