Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Municipalii, fraţi cu ghinionul!

Fotbal, Liga a II-a

• înainte de deplasarea de la Satu Mare s-au mai accidentat doi fotbalişti de bază, Cătălin Pârvulescu şi Rareş Cucui • Erik Lincar, obligat să apeleze la şi mai mulţi juniori

• înainte de deplasarea de la Satu Mare s-au mai accidentat doi fotbalişti de bază, Cătălin Pârvulescu şi Rareş Cucui • Erik Lincar, obligat să apeleze la şi mai mulţi juniori

Fotbaliştii de la CS Municipal sunt fraţi cu ghinionul în acest debut de sezon competiţional. Vâlcenii se vor deplasa de azi la Satu Mare pentru întâlnirea cu Olimpia dar alţi doi jucători de bază s-au accidentat. Cătălin Pârvulescu s-a „rupt” în meciul din runda predecentă cu FC Bihor Oradea şi va trebui să stea în afara gazonului aproximativ o lună. Nici folosirea lui Rareş Cucui nu este certă, şi el având probleme medicale. Cei doi se adaugă listei lungi de indisponibili pe care mai sunt Mihai Deaconescu, Cornel Coman, Enache Câju, Ionuţ Stancu şi Bogdan Geantă. În plus, Adi Popa a decis să plece de la echipă, nemulţumit de faptul că a fost schimbat din teren în timpul partidei de Cupa României cu CSMS Politehnica Iaşi. În aceste condiţii, tehnicianul principal, Erik Lincar, va avea mari dificultăţi în a găsi 11 fotbalişti valizi care să intre în teren la meciul contra sătmărenilor şi va apela la mulţi juniori care să facă deplasarea.

Meciul care poate schimba obiectivul

În acest moment, CS Municipal este pe locul 5 al clasamentului, la şapte puncte distanţă de lidera Metalul Reşiţa şi în mod normal are mare nevoie de toate cele trei puncte de pe terenul Olimpiei. De partea cealaltă, gazdele sunt în subsolul ierarhiei şi nu vor să îşi complice şi mai mult situaţia. Va fi partida decisivă pentru municipali care pot reveni în lupta pentru promovare dacă se impun sau îşi diminuează substanţial şansele dacă pierd şi chiar dacă termină la egalitate. În cazul în care „viperele” nu se întorc cu toate cele trei puncte, ar putea exista posibilitatea ca obiectivul să se schimbe în salvarea de la retrogradare, caz în care se va renunţa la o serie de fotbalişti cu contracte mari, urmând să se mizeze pe mulţi jucători tineri, din propria pepinieră. Una peste alta, oficialii din Zăvoi speră la un rezultat pozitiv contra Olimpiei. „Nu renunţăm la promovare niciodată. Trebuie să începem să marcăm şi să câştigăm meciuri. Nu trebuie să dezarmeze nimeni, nici noi nici spectatorii, nici presa sportivă din Vâlcea, nimeni. Mergem înainte şi ne luptăm pentru fiecare punct”, spune antrenorul secund, Fane Nofitovici.

Erik revine pe bancă

Tehnicianul principal al vâlcenilor, Erik Lincar, va reveni alături de elevii săi, după ce a fost suspendat trei etape în urma cartonaşului roşu încasat în meciul cu Politehnica Timişoara. Ar putea să fie un atu important pentru vâlceni, fostul fotbalist al Stelei având capacitatea de a-şi mobiliza elevii, de pe banca tehnică. Tot la capitolul reveniri, este aşteptat redebutul lui Iosif Melcea, accidentat şi apoi în perioadă de recuperare. „Melcea, se antrenează normal dar trebuie să fim atenţi la el. Vrem să-l avem pentru o perioadă lungă, nu să ne folosim acum de el şi, Doamne fereşte, să facă o recidivă. În opinia mea în maximum o lună poate să fie apt de joc”, a declarat Nofitovici.

Multe meciuri

interesante

În această rundă vor avea loc câteva partide extrem de importante în lupta pentru promovarea în primul eşalon. Echipa care a pornit cu prima şansă în opinia specialiştilor, ACS Poli Timişoara, va sta în această rundă şi contracandidatele ei vor să profite de situaţie. Lidera Metalul Reşiţa are de jucat un meci dificil, însă, pe terenul orădenilor de la FC Bihor, echipă care a plecat cu un punct din Zăvoi. Şi CS Mioveni are de jucat un meci dificil, tot în deplasare, la Slatina, acolo unde echipa locală încearcă să obţină prima victorie din acest sezon competiţional. În fine, a doua clasată din acest moment, Fortuna Poiana Câmpina, merge la Caransebeş pentru întâlnirea cu echipa locală, în disputa directă a surprizelor plăcute ale debutului de campionat.

Programul etapei:

FC Bihor Oradea – Metalul Reşiţa

Olimpia Satu Mare – CSM Rm. Vâlcea

FC Olt Slatina – CS Mioveni

Unirea Tărlungeni – Şoimii Pâncota

FC Caransebeş – Fortuna P. Câmpina

ACS Poli Timişoara stă

Clasament:

1. Metalul Reşiţa 5 13 (+4)

2. Poiana Câmpina 5 10 (+1)

3. Poli Timişoara 5 9 (+3)

4. CS Mioveni 5 8 (-1)

5. CS Municipal 5 6 (-3)

6. FC Caransebeş 4 5 (-1)

7. Unirea Târlungeni 4 4 (+1)

8. FC Olt 4 3 (-3)

9. Olimpia S. Mare 4 3 (0)

10. Şoimii Pâncota 5 3 (-6)

11. FC Bihor 4 2 (-4)

Etapa viitoare:

ACS Poli Timişoara – FC Bihor Oradea

Metalul Reşiţa – Olimpia Satu Mare

CSM Râmnicu Vâlcea – FC Olt Slatina

CS Mioveni – Unirea Tărlungeni

Şoimii Pâncota – FC Caransebeş

Fortuna Poiana Câmpina stă