Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Momentul adevărului pentru New HCM

Gruparea vâlceană va disputa două meciuri amicale de lux în compania bucureştencelor de la CSM

Formaţia feminină de handbal, HCM Râmnicu Vâlcea, s-a schimbat la faţă în această pauză competiţională. S-a renunţat la multe jucătoare, au fost aduse altele, trei dintre ele din străinătate. Obiectivul fixat de conducerea clubului este unul ambiţios, clasarea între primele opt formaţii ale sezonului regulat şi implicit calificarea la turneul de play-off. Rămâne de văzut dacă transferurile făcute au fost unele inspirate şi dacă HCM va deveni o formaţie omogenă până la finalul acestei luni când debutează ediţia 2014-2015 a campionatului Ligii Naţionale de handbal feminin. Vâlcencele mai au la dispoziţie 25 de zile pentru debutul în campionat, care va avea loc pe terenul unei formaţii promovate în primul eşalon, Unirea Slobozia. Vă reamintim că echipa olteană a terminat sezonul trecut pe poziţia a zecea a ierarhiei, reuşind să îşi îndeplinească obiectivul de salvare de la retrogradare, înainte de ultimul turneu organizat de Federaţia Română de Handbal.

Două victorii şi o înfrângere în amicale

Până acum, echipa antrenată de Simona Gogârlă şi Mia Rădoi a susţinut trei partide amicale şi se află în plin cantonament la Râmnicu Vâlcea. Municipalele au trecut de echipa de eşalon inferior, Ştiinţa Bucureşti şi a câştigat un meci contra naţionalei universitare a României, trupa antrenată de Nicoleta Alexandrescu Gâscă reuşind să îşi ra revanşa în meciul al doilea. În toate cele trei meciuri nu s-a ţinut scorul şi s-a urmărit doar stadiul de pregătire în care se află oltencele.

Marţi şi joi cu echipa stelară de la Bucureşti

Marţi şi joi, de la ora 18.00, HC Municipal are cele mai tari amicale din această vară, ambele în compania echipei CSM Bucureşti, care a făcut o campanie de transferuri spectaculoasă şi care are ca obiectiv câştigarea titlului naţional şi calificarea în grupele Ligii Campionilor. Pentru municipale va fi momentul adevărului, elevele Simonei Gogârlă încercând să ţină pasul cu formaţia antrenată de danezii Iakob Vestergaard şi Mete Klit, foşti antrenori la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Handbalistele de la CSM se află în cantonament centralizat la Râmnicu Vâlcea şi sunt cazate la un model aflat în centru municipiului. La CSM joacă şi câteva handbaliste care au jucat la Vâlcea: Oana Manea, Patricia Vizitiu, Talida Tolnai, Cristina Vărzaru şi Ekaterina Vetkova.

Preţuri modice la bilete şi abonamente

Intrarea la ambele partide contra bucureştencelor va fi liberă. De altfel, şi în campionat oficialii de la HCM vor fixa preţuri modice pentru bilete şi abonamente. „Regulamentul Federaţiei Române de Handbal nu ne mai permitem să avem intrarea gratuită aşa cum a fost în sezonul trecut. Va trebui să avem intrare dar vom stabili o sumă modică pentru bilete. Preţurile vor fi mici şi pentru doritorii de abonamente. În scurt timp vom da publicităţii preţurile pe care le vom fixa”, spune preşedintele HC Municipal, Toma Pleşa.

O tricoloră vine, două pleacă

Din această săptămână va reveni în lotul HCM-ului şi tricolora de junioare Florentina Craiu, care a participat alături de naţionala României la Campionatul Mondial din Macedonia. Tricolorele au jucat aseară finala competiţiei, împotriva Germaniei. Alte două eleve ale Simonei Gogârlă; Adreea Adespii Molnar şi Alexandra Gogoriţă au fost convocate de selecţionerul Nicoleta Gâscă Alexandrescu la lotul universitar care a plecat pentru Campionatul Mondial din Portugalia. Ambele municipale vor debuta chiar azi şi speră să ajungă în fazele superioare ale competiţiei.

Se caută o extremă dreapta

Singurul post neacoperit la HC Municipal este cel de extremă dreapta, acolo unde Simona Gogârlă are o singură opţiune. În planurile vâlcenilor a fost Ana-Maria Simion de la Deva care îşi dăduse acordul verbal dar apoi a decis să rămână la Cetate. „Căutăm în continuare o soluţie, avem discuţii cu o handbalistă cu experienţă, să vedem dacă va accepta propunerea noastră. Este singurul post cu probleme în acest moment, în rest suntem acoperiţi”, spune preşedintele HCM, Toma Pleşa, cel care are numai cuvinte de laudă pentru portarul portughez, Filipa Diana Tavares Roque: „Nu are un fizic impresionant dar este foarte inteligentă. Are stilul ibericei Navarro care a jucat pentru Oltchim. Îmi place foarte mult cum joacă, le dă momeală adversarelor, cum se spune în handbal, are o deplasare foarte bună. În acest sezon vom sta foarte bine la capitolul portari”.