Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ionel Gane: „Mai așteptăm câțiva fotbaliști de valoare”

• Ionel Gane va decide cine pleacă și cine rămâne la CSM

Echipa de fotbal CSM Râmnicu Vâlca a jucat, pe propriul teren, cel mai tare meci amical al acestei pauze competiționale, în compania gorjenilor de la Pandurii. Oaspeții au reușit să se impună cu scorul de 2-0, ambele goluri fiind marcate în prima repriză. Elevii lui Petre Grigoraș au început mai bine partida și au deschis scorul repede, prin Pârcălabu, cel care nu a ratat ținta, singur cu Laurențiu Popescu. Viperele Albastre puteau egala la lovitura de cap a lui Konyeha dar Stanca s-a întins și a respins. Până la pauză Pandurii au majorat avantajul, după reușita golgheterului Ioan Hora, la finalul unei faze lucrate perfect de Dan Nistor. În partea a doua a întâlnirii s-au făcut multe schimbări în ambele garnituri și tabela de marcaj nu s-a mai modificat. Formația din Târgu Jiu a intrat în linie dreaptă a pregătirilor pentru debutul în noua ediție de campionat și în prima rundă vor întâlni, în derby-ul Olteniei, pe CSU Craiova. De cealaltă parte, CSM mai are la dispoziție trei săptămâni pentru a pregăti prima partidă oficială a noului sezon. Pentru CSM Rm. Vâlcea au evoluat: L. Popescu – Al. David, Iordache, Cucui, Dumitrașcu, Vasile, Pârvu, Konyeha, Georgescu, B. Geantă, Fl. Costea. Au mai intrat: Muțiu – Nwabueze, Neag, Bratu, Bușu, Alexe, O. Mihai, Cocină, Drăghici, Sanda, M. Ion, A. Marin, Ceapă.

„Sunt mulțumit de implicarea băieților”

– Ionel, ți-ai dorit un adversar puternic și aceasta a fost Pandurii Târgu Jiu…

– Da, am întâlnit un adversar puternic. Eu sunt mulțumit de implicarea băieților după aceste 12 zile de pregătire, ținând cont de faptul că am întâlnit o echipă de prim eșalon. În plus, fotbaliștii de la Târgu Jiu sunt mult mai avansați în pregătire, vor începe campionatul săptămâna viitoare. A fost un meci destul de bun pentru noi, la nivel de implicare și de organizare. Ne lipsește prospețimea fizică dar sunt multe lucruri bune pe care le-am făcut deși este clar că acolo la ultimul pas, la finalizare, încă suferim în această perioadă.

– CSM a folosit, din nou, mulți fotbaliști. De acum încolo se încearcă o conturare a lotului care va ataca noua ediție de campionat?

– Am vrut să le dau șansă să joace la toți fotbaliștii, era normal pentru că s-au pregătit toți, cum le-am cerut. Unii au avut mai mute minute, alții mai puține. După această partidă voi face o analiză, o voi trimite conducerii clubului și este clar că vom mai renunța la anumiți fotbaliști. De săptămâna viitoare vom încerca să facem antrenamente cu cei care vor rămâne la CSM.

„Vor mai veni fotbaliști”

– Este posibil să mai vină la CSM fotbaliști cu experiență?

– În acest moment avem mulți fotbaliști tineri iar în perioada imediat următoare vom încerca să completăm lotul cu 3,4 jucători cu experiență. I-am contactat, suntem în discuții cu ei, încă așteptăm răspunsul lor.

– Ce șanse sunt să rămână în Zăvoi și Florin Costea?

– Cu Florin Costea am avut o discuție amplă. El încearcă să își găsească o echipă în străinătate și dacă nu își găsește dorește să rămână la CSM, cel puțin până în iarnă.

– Care ar fi posturile care trebuiesc acoperite până la startul campionatului?

– Mai căutăm jucători pe câteva posturi, atacant, mijlocaș central și fundaș central, încă mai avem goluri acolo.

„Firțulescu a dorit să plece afară”

– De ce nu rămâne și Dragoș Firțulescu?

– Și cu Firțulescu am discutat, eu i-am spus că îl doresc aici, el mi-a spus că vrea să joace în străinătate. Normal că i-am spus că poate să plece, nu puteam să-l ținem cu forța, chiar dacă era nevoie de un fotbalist cu experiența și calitățile lui.

Încă doi veniți în Zăvoi

Zilele trecute au mai venit la CSM Râmnicu Vâlcea câțiva fotbaliști tineri, în probe dar și doi jucători care au deja ceva experiență la nivel înalt. Daniel Cocină este vârf de atac și vine de la Pandurii II Târgu Jiu, după ce în sezonul trecut a evoluat și pentru Universitatea Cluj-Napoca. Sub comanda lui Ionel Gane a mai ajuns și fundașul central, Ionuț Neag, cel care a jucat pentru Gaz Metan Mediaș, formație care a promovat în primul eșalon. În mod normal, gruparea din Zăvoi va avea una dintre cele mai tinere echipe din eșalonul secund.

Încă două meciuri amicale în zilele următoare

CSM Râmnicu Vâlcea va mai susține alte două partide de verificare în acestă săptămână. Astfel, miercuri, cu începere de la ora 18.00, Viperele Albastre joacă în deplasare contra formației CS Șirineasa, proaspăt promovată în eșalonul al treilea. Sâmbătă, elevii lui Gane revin în Zăvoi pentru întâlnirea cu sibienii de la Hermannstadt. Dacă debutul noului sezon competițional se va amâna, CSM Râmnicu Vâlcea va avea un ultim meci amical, pe 30 iulie, în Zăvoi cu FC Alexandria.