Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Interviu: „Forţa grupului ne-a dus sus în clasament”

Călin Fildan spune că s-a adaptat la Vâlcea şi că urmează opt finale pentru Viperele Albastre. Călin Fidan este unul dintre fotbaliştii cu evoluţii constant bune pe care s-a bazat CSM Râmnicu Vâlcea în prima parte a sezonului competiţional. A apărat în 14 din cele 18 meciuri jucate de Viperele Albastre şi spune că s-a acomodat foarte bine la Râmnicu Vâlcea după ce până acum a evoluat doar pentru formaţia din oraşul natal, Oradea.

– Fifi, cum a fost pentru tine schimbarea Oradea – Vâlcea?
– Schimbarea de la Oradea la Vâlcea a fost un pic ciudată pentru că eu am fost la Oradea încă de la nivel de copii, acolo am crescut și acolo am și debutat iar la Vâlcea practic a fost prima schimbare să zic aşa. Una peste alta eu cred că m-am acomodat bine la CSM.

– Când a început sezonul te aşteptai la un astfel de parcurs al echipei?
– Când începi un sezon tot timpul îți pui un obiectiv măreț adică fiecare jucător își dorește sa câștige meci de meci și să joace foarte bine. Cel puţin eu, aşa gândesc tot timpul. am ajuns pe podium, suntem pe locul 2, la egalitate cu lidera, eu zic că e bine. Important este să rămânem cu picioarele pe pământ.

– Te aşteptai, ca toată lumea, ca Gaz Metan Mediaş să defileze?
– Tot timpul când o echipă retrogradează din Liga I este prima favorită la promovare, mai ales când vine vorba de Gaz Metan, club cu o stabilitate despre care ştie toată lumea. Ei au avut un lot valoros, multi jucători rămaşi din Liga I și da, credeam că vor termina pe primele poziții, însă de aceea e frumos fotbalul, că se joacă pe teren şi orice surpriză este posibilă.

– Cât de mult contează forţa grupului la CSM?
– În primul rând contează forma şi forţa grupului pentru că pe noi asta ne-a ținut! Nu avem jucători care să decidă un meci singuri, grupul a făcut diferența în prima parte de campionat iar asta se datorează în primul rând staff-ului tehnic care știe foarte bine să ne ţină uniţi.

– Acum eşti măcar 10 la sută oltean?
– Pai acum ce să zic… sunt şi oltean pentru că m-am adaptat cu „făcui” și „văzui”.

– Urmează pentru CSM alte opt finale din sezonul regulat, putem merge pe linia de până acum?
– Da, urmează opt meciuri grele însă presiune nu e pentru noi pentru că nu avem obiectiv promovarea dar cu siguranță trebuie sa ne mobilizam la fel și să câștigăm sau cel puțin să nu pierdem fiecare meci.

– Aşa cum spui şi tu, obiectivul nu e promovarea. Totuşi, sunt momente în care te gândeşti la Liga I?
– Îţi dai seama că mă gândesc ce frumoasă ar fi o promovare! Am promovat în 2011 și cu FC Bihor, este un sentiment senzațional iar Liga I e obiectivul fiecărui jucător. Toţi vrem să ajungem acolo.

– Ce mesaj ai pentru iubitorii fotbalului din Râmnicu Vâlcea?
– Le urez în primul rând Sărbători Fericite și un an mai bun! Din 2016 îi așteptăm din nou sa ne susțină cum au făcut și până acum și cu mai multe încurajări pentru că împreună putem învinge, împreună putem avea cele mai bune rezultate!