Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Înfrângere „victorioasă” la Satu Mare

CS Municipal a avansat în play-off după eşecul de la Satu Mare, profitând de faptul că Gloria Bistriţa a ieşit din top şase

Fotbaliştii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea nu au avut mult timp pentru refacere după victoria mare cu ASA Târgu Mureş. La numai trei zile distanţă, după un drum cu autocarul de nouă ore, elevii lui Claudiu Niculescu au întâlnit la Satu Mare pe Olimpia din localitate şi calculele erau destul de complicate. Dacă vâlcenii se impuneau, „Oli” cădea în afara locurilor de play-off, cu şanse minime de a mai reveni şi cele şase puncte obţinute din întâlnirile directe erau numai pentru palmares. Probabil la acest lucru s-a gândit şi Claudiu Niculescu, tehnicianul vâlcenilor preferând să-i lase pe banca de rezervă pe Ionuţ Stoica şi Lucian Todea, ambii în pericol de a mai primi un cartonaş galben care ar fi dus la suspendarea pentru meciul viitor dar şi pe Florin Matache şi Ciprian Tănasă, încă nerefăcuţi complet după accidentări mai vechi. Pentru Olimpia Satu Mare, miza a fost una cu mult mai importantă, având în vedere că elevii lui Tiberiu Csik erau obligaţi să câştige toate cele trei puncte puse în joc pentru a scăpa de grijile retrogradării prin participarea la turneul de play-off. Acest lucru s-a văzut în teren încă din start. Sătmărenii au atacat din primele minute şi au avut câteva şuturi spre poarta lui Popescu. În minutul 14 aveau să şi deschidă scorul, prin Iuhas, cel care a reluat în plasă o centrare venită din corner de la Gavrilescu. Şi repriza secundă a fost asemănătoare, chiar dacă oltenii au echilibrat disputa, în special la mijlocul terenului. După 60 de minute de la primul fluier al arbitrilor, Olimpia avea să îşi mărească avansul pe tabela de marcaj. De această dată Bujor a fost servant pentru Iuhas, cel are a reuşit dubla. CS Muncipal a marcat golul de onoare în prelungirile meciului, prin Mihai Deaconescu, „cap” de la marginea careului după centrarea venită de la Da Silva şi elevii lui Claudiu Niculescu au bifat cea de-a cincea înfrângere din acest sezon, toate înregistrate în deplasare.

O singură necunoscută pentru două etape

CS Municipal Râmnicu Vâlcea şi CS Universitatea Craiova nu mai pot pierde prezenţa la turneul de promovare în primul eşalon, indiferent de rezultatele care se vor înregistra în cele două etape care au mai rămas de disputat. Cele două formaţii se vor întâlni în meci direct în runda viitoare, în Zăvoi, partida fiind una extrem de importantă. Dacă vor reuşi un nou succes mare, elevii lui Niculescu vor începe play-off-ul de pe locul secund al clasamentului, cu un punct mai puţin decât CSU şi cu unul mai mult decât FCM Târgu Mureş. Dacă gruparea craioveană nu va primi dreptul de promovare în Liga I, atunci misiunea vâlcenilor de a ajunge „la masa bogaţilor” se simplifică mult. De la locul 3 şi până la locul 7, orice formaţie poate termina sezonul regulat în top 6, aşa cum oricare poate să fie prima sub linie. Şanse teoretice are şi echipa de pe 8, CS Mioveni, dar argeşenii au nevoie de două succese pe final dar şi de jocul rezultatelor. În runda viitoare un alt meci decisiv se va disputa la Bistriţa, acolo unde Gloria este obligată să treacă de FCM Târgu Mureş pentru a mai spera la prezenţa la turneul de promovare.

Mititelu şi-a retras echipa din campionat

Inevitabilul s-a produs în ceea ce o priveşte pe FC Universitatea Craiova. Cu fotbaliştii neplătiţi în acest sezon, fără teren de antrenament şi de joc, patronul echipei, Adrian Mititelu, a decis să retragă Ştiinţa din campionat. Gruparea craioveană pierde toate meciurile din retur la masa verde şi cel mai probabil va fi retrogradată în Liga a III-a sau a IV-a.

Rezultate:

Metalul Reşiţa – Gloria Bistriţa 2-1
Olimpia Satu Mare – CSM Râmnicu Vâlcea 2-1
CS Minerul Motru – FC Olt Slatina 1-3
CSU Craiova – CS FC Bihor Oradea 1-0
ASA Târgu Mureş – CS Mioveni 4-0
FCU Craiova – UTA Arad – nu se dispută