Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

În sfârşit victorie!

CSM a spart gheaţa cu FC Caransebeş şi a marcat dublul golurilor reuşite până acum • „viperele” au urcat pe locul IV al clasamentului dar vor sta în runda viitoare

Suspendarea lui Erik Lincar pentru şapte etape a fost o adevărată pacoste pentru fotbaliştii de la CS Municipal. Din momentul în care fostul fotbalist al Stelei a stat în tribună „viperele” albastre nu au mai reuşit nici măcar un gol şi, normal, nu şi-a mai trecut în cont niciun succes. Înfrângere în Cupa României cu Poli Iaşi, înfrângere la Reşiţa, rezultate de egalitate cu Olimpia Satu Mare, FC Bihor Oradea, Unirea Târlungeni şi FC Olt Slatina, toate încheiate cu scorul de 0-0. Revenirea lui Erik pe banca tehnică a însemnat şi descătuşarea fotbaliştilor din Zăvoi care cu FC Caransebeş au marcat dublul golurilor de până acum.

Konyeha a ieşit la rampă

Puţinii spectatori prezenţi în tribunele stadionului municipal din Zăvoi s-au temut că meciul se va disputa după un scenariu asemănător cu celelalte. E clar că „gugulanii” veniseră să se apere şi să îşi încerce norocul pe contraatac, aşa cum procedaseră şi orădenii şi slătinenii. Lincar a intuit pericolul unui nou meci închis şi a introdus o echipă ultra-ofensivă. Şi tactica a dat roade pentru că CS Municipal a marcat încă din minutul 3. Godwin Konyeha a preluat o minge în apropierea mijlocului terenului, a driblat tot ce i-a stat în cale, a pătruns în careu şi l-a executat pe Rusu cu un şut sec, în colţul drept al porţii. Oaspeţii au încercat să iasă la joc dar au fost aproape de a primi gol la următoarea fază, trasorul lui Ionuţ Stoica greşind de puţin ţinta. FC Caransebeş a replicat cu acţiunile lui Gafiţa dar nici şutul său deviat în corner şi nici lovitura de cap nu au putut schimba tabela. După o jumătate de oră de joc avea să fie 2-0, tot Konyeha profitând de pasa bună a lui Ovidiu Popescu şi de indecizia apărării adverse. Coman putea face 3-0 cu un minut înainte de pauză, singur cu portarul advers dar în locul unui şut sănătos sau plasat a preferat o execuţie pretenţioasă cu capul, mingea fiind reţinută de Rusu. La pauză era 2-0 şi era clar că municipalii se îndreptau spre al doilea succes al sezonului.

4-1 şi continuăm să visăm frumos

Vâlcenii s-au văzut cu sacii în căruţă la jumătatea drumului şi „gugulanii” au prins curaj în debutul mitanului secund. La zece minute de la reluare au redus din handicap apoi au încercat să mute liniile în jumătatea olteană. Din fericire, „viperele albastre” s-au trezit la timp şi au făcut un final de meci perfect. Konyeha a fost aproape de a reuşi tripla dar şutul său deviat a fost respins cu greu în corner de portarul advers. Apoi, tot atacantul de culoare a şutat defectuos spre poarta adversă dar mingea a ajuns cu noroc la Neagu. Atacantul adus de la Dunărea Galaţi nu a greşit ţinta şi a marcat pentru 3-1, cu zece minute înainte de final. Cel mai frumos gol al întâlnirii avea să fie reuşit de Iordache, fotbalist reactivat de Lincar după ce plecase în Liga a IV-a la Posada Perişani. Mijlocaşul vâlcean a reuşit un şut de generic TV, de la peste 25 de metri distanţă de poarta adversă şi mingea s-a oprit în plasă. Gazdele au dat impresia că mai pot marca dar probabil s-au gândit să mai păstreze goluri şi pentru meciurile viitoare.

Două săptămâni de pauză

Pentru elevii lui Erik Lincar urmează două săptămâni de pauză, având în vedere că CS Municipal stă în etapa viitoare. Gruparea din Zăvoi va juca următorul meci tot pe propriul terem contra unei formaţii incomode, Fortuna Poiana Câmpina. Va fi ultima partidă a turului de campionat. Dacă timpul o va permite, FRF are de gând să programeze şi alte patru runde din retur. În prima dintre ele, vâlcenii vor evolua tot în Zăvoi, cu Şoimii Pâncota, echipă în faţa căreia a remizat în runda inaugurală a acestui sezon competiţional. Dacă vor reuşi punctaj maxim din aceaste întâlniri, oltenii îşi vor securiza prezenţa în play-off-ul campionatului şi vor putea să viseze la promovare, chiar dacă şansele sunt mici în acest moment.