Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FRF şi-a bătut joc, din nou, de CSM: Lincar a stat degeaba în tribună două etape

Pedepsele primite de tehnicianul vâlcean au fost contopite dar gruparea din Zăvoi a fost anunţată de acest lucru după două săptămâni

Oficialii echipei CS Municipal Râmnicu Vâlcea ştiau că Erik Lincar trebuia să mai stea încă o etapă în afara băncii tehnice, în urma celor şapte etape de suspendare primite în urma partidei de pe propriul teren cu ACS Poli Timişoara. Vă reamintim că antrenorul „viperelor” a fost suspendat trei runde pentru că a primit cartonaaş roşu în urma protestelor şi apoi încă patru pentru că la conferinţa de presă „şi-a permis” să spună adevărul, adică a declarat că arbitrajul a fost unul foarte slab. Federaţia Române de Fotbal, mai exact Comisia de Disciplină „a uitat” să trimită motivarea deciziei, una fără precedent în Liga a II-a. A trimis-o abia înaainte de meciul dintre CSM şi FC Caransebeş şi, surpiză, pedepsele lui Lincar au fost contopite şi trebuia să o execute doar pe cea mai mare, de patru etape. Mai pe scurt, Erik a stat degeaba în tribună la meciurile cu FC olt şi Olimpia Satu Mare şi dacă motivarea venea cu o zi mai târziu ar fi stat şi la cel cu FC Caransebeş. O să vă întrebaţi, probabil, cine va plăti pentru această eroare. Nu vă mai chinuiţi să aflaţi, vă spunem noi – nimeni!

Urcăm pe locul IV

După succesul cu FC Caransebeş, CS Municipal urcă două poziţii în clasamentul Seriei de Vest, până pe locul 4. Vâlcenii nu au fost avantajaţi, însă, de jocul rezultatelor şi rămân departe de obiectivul propus pentru acest sezon competiţional – promovarea. Metalul Reşiţa a învins pe propriul teren pe Unirea Târlungeni, 2-1 şi îşi păstrează avansul de opt puncte faţă de vâlceni. Şi ACS Poli Timişoara a cucerit toate cele trei puncte puse în joc, 3-0 cu Olimpia Satu Mare şi are şase puncte mai mult faţă de municipali dar şi un joc mai puţin disputat. În fine, elevii luI Erik Lincar au de recuperat două puncte faţă de CS Mioveni dar şi trupa lui Claudiu Niculescu a stat o etapă. Partea bună este că avem şase puncte în plus faţă de FC Olt, echipa care se află prima sub linia formaţiilor care participă la play-off.

FC Bihor a rămas fără antrenor

În Seria de Vest a eşalonului secund sunt 11 formaţii faţă de 12 cum se spara. Este posibil, însă, ca nici cele care au plecat la drum să nu-l termine. Problemele financiare mari de la FC Bihor Oradea se cunosc deja, fosta formaţie de prim eşalon rămânând şi fără antrenorul principal, Alexandru Pelici. Fostul tehnician din Zăvoi a anunţat că pleacă, imediat după remiza albă cu FC Olt Slatina. „Era un meci foarte important pentru noi, trebuia să batem. Nu am reuşit acest lucru. E o chestiune de onoare ca atunci când lucrurile nu merg bine să laşi pe altcineva să vină în locul tău. Îmi pare foarte rău că nu am reuşit mai mult. Voi discuta luni cu conducerea clubului condiţiile de reziliere a contractului meu. Sunt multe lipsuri la club. În condiţiile în care nu poţi să faci cantonament, în condiţiile în care ne deplasăm la meciuri în ziua jocurilor pe când alte formaţii pleacă cu două zile sau – Poli Timişoara – chiar cu avionul, în condiţiile în care la masă unii jucători mănâncă din mila administratorului de la cantină, pentru că nu şi-au mai primit banii de ceva timp, consider că nu mai pot să rămân la Oradea, având în vedere în special rezultatele înregistrate, care ne plasează în coada clasamentului. Este păcat că se întâmplă această situaţie la Oradea, la una dintre puţinele echipe rămase de tradiţie din fotbalul românesc, astfel că atrag atenţia responsabililor acestui oraş să salveze unul dintre puţinele cluburi cu tradiţie din România”, a spus tehnicianul care a fost foarte apreciat în perioada în care a antrenat pe CSM.

Rezultate:

ACS Poli Timişoara – Olimpia Satu Mare 3-0
FC Bihor Oradea – FC Olt Slatina 0-0
Metalul Reşiţa – Unirea Tărlungeni 2-1
CSM Râmnicu Vâlcea – FC Caransebeş 4-1
Şoimii Pâncota – Fortuna Poiana Câmpina 2-2
CS Mioveni a stat