Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Marius si Denis Vladoi

Liga Talibanului nu prezintă interes

• doar 11 formații s-au înscris în noua ediție a campionatului • Posada Perișani este favorită clară la promovare

Superliga la fotbal nu mai prezintă interes în Vâlcea. Doar 11 formații au decis să se înscrie în noua ediție de campionat, urmând ca o echipă să stea în fiecare etapă. Se va juca după sistemul din sezonul trecut, cu un sezon regulat, tur-retur. Primele șase formații vor ajunge în turneul de play-off unde se va decide gruparea care va merge la barajul de promovare în Liga a III-a. Ultimle cinci clasate merg în play-out pentru salvarea de la retrogradare. În Liga a IV-a ajunge doar echipa care va termina ultima, asta în cazul în care nu o să fie și cel puțin o grupare care se va retrage, caz în care nu va mai retrograda nimeni! În turneele de play-off, respectiv play-out se ajunge cu toate punctele acumulate în sezonul regulat.

Posada, fără adversari?

Teoretic, lupta pentru titlul de campioană a județului se va da între Posada Perișani, Flacăra Horezu, Cozia Călimănești și Viitorul Dăești. Practic, echipa antreată de Mitică Teleșpan, Posada, are un lot net superios valoric față de restul combatantelor. În această vară la gruparea din Perișani care joacă la Râmnicu Vâlca au ajuns nu mai puțin de trei fotbaliști de Liga a II-a, portarul Dragoș Geantă, mijlocașul Lucian Iordache și fundașul Alex Ionecu, toți foști componenți ai echipei CSM Râmnicu Vâlcea. Și Flacăra Horezu a făcut câteva transferuri în timp ce Cozia Călimănești a adus mai mulți fotbaliști de la Pitești, unii dintre ei reușind promovarea în Liga a III-a cu FC Argeș Pitești. În fine și FC Băbeni a fost o grupare activă în această vară, aducând mulți fotbaliști care în sezonul trecut au evoluat pentru Cavalerul Trac Cernișoara, echipă care a abandonat lupta.

Marinaș, cel mai disputat fotbalist

Cosmin Marinaș este în acest moment cel mai disputat fotbalist din Super Ligă. Fostul golgheter de la Flacăra Horezu a început pregătirile cu CSM Râmnicu Vâlcea, acolo unde nu a reușit să-l convingă pe Jerry Gane. Apoi a semnat, se pare, cu echipa de Liga a III-a CS Șirineasa dar nu a rămas nici la campioana județului din sezonul trecut. S-a întors la gruparea horezeană și acum riscă o suspendare între 12 și 24 de etape, în cazul în care oficialii de la Șirineasa vor prezenta primul contract semnat. Având în vedere că este un jucător de valoare, cel mai probabil cele două cluburi vor ajunge la o înțelegere.

Jucător în Superligă, antrenor în Liga a IV-a

Unul dintre veteranii Superligii de fotbal, Marius „Țețe” Vlădoi, va continua să joace, la 45 de ani. El va apăra poarta formației Viitorul Dăești și va fi antrenor principal la fosta echipă unde a fost legitimat, Chimia Râmnicu Vâlcea, în Liga a IV-a. Interesant este că unul dintre elevii o să-i fie fiul său, Denis, are are doar 15 ani.

S-au calificat fără să joace

Prima repreentantă a județului Vâlcea în Cupa României, Posada Perișani, a reușit să se califice în turul al treilea al fazei naționale, fără să joace, însă! Elevii lui Mitică Teleșpan au trecut în turul precedent de un adversar tare, Universitatea II Craiova și trebuiau să primească vizita ortacilor de la Minerul Motru. Oaspeții au anunțat, însă, că nu se prezintă și Posada merge mai departe „la masa verde”. Următorul tur al Cupei României va avealoc pe data de 14 septembrie, atunci când gruparea din Perișani va juca, cel mai probabil, contra singurei reprezentante a județului Vâlcea în Liga a II-a, CSM Râmnicu Vâlcea.

Programul primei etape în Superligă:

Sâmbătă, 27 august, ora 10,00: FC Băbeni – Viitorul Dăeşti; ora 18,00: Minerul Costeşti – CS Mădulari; ora 11.00: Flacăra Horezu – Posada Perişani; ora 12,00: Unirea Tomşani – Voinţa Orleşti; 28 august, ora 11,00: Cozia Călimăneşti – Lotru Brezoi. FC Păuşeşti Otăsău stă.

Programul primei etape în Liga a 4-a, Seria Vest:

Ştiinţa Grădiştea – Păstorul Vaideeni; AS Bărbăteşti – ASCAS Creţeni; Olteţul Bălceşti – Victoria Frânceşti; AS Popeşti 2016 – CN Gib Mihăescu Drăgăşani; Olteţul alunu – Faurul Livezi; Viitorul Valea Mare – Inter Lăpuşata

Programul primei etape în Liga a 4-a, Seria Est:

AS Băile Olăneşti – Oltul drăgoeşti; Căpşunarii Buneşti – Sportul Genuneni; AS Chimia – Viitorul P. Măglaşi; Foresta Malaia – Viitorul Budeşti; Sporting Galicea – Stejarul Vlădeşti; AS Mihăeşti stă.