Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
luca 7 metri

HCM trăieşte!

Elevele Simonei Gogârlă au învins greu dar meritat la Ploieşti şi mai au nevoie de trei puncte pentru a rămâne în primul eşalon • Janina Luca a fost din nou cea mai bună municipală

Una caldă, alte rece, din nou una caldă. Cam aşa a jucat HC Municipal în turneul 10-12 al Ligii Naţionale de handbal feminin, decisiv pentru salvaarea de la retrogradare. După ce au trecut clar de CSM Ploieşti, pe propriul teren, elevele Simonei Gogârlă au încasat-o tot clar în deplasarea de la Constanţa. În aceste condiţii partida a treia, returul contra ploieştencelor, devenea decisiv pentru Janina Luca şi compania. Oltencele rămâneau în cursă cu şanse mici dacă remizau şi ieşeau aproape complet dacă pierdeau în timp ce un succes le făcea favorite la salvare. Cu sabia deasupra capului, HCM a jucat bine la Ploieşti. În primele 25 de minute ale disputei Vâlcea a alergat în permanenţă după egalare. Apoi a apăsat pe acceleraţie şi a intrat la cabine în avantaj de două goluri, 16-18. A venit rândul gazdelor să alerge după egalare pe care au reuşit-o la şase minute de la reluare. Din acel moment, însă, HCM s-a concentrat la maximum, s-a apărat ca la carte şi cu cinci minute înainte de final părea să îşi asigure victoria, 23-28! Nu a fost să fie un final lipsit de emoţii, însă. Oltencele s-au relaxat, în stilul caracteristic, CSM a venit tare din spate şi a recuperat gol după gol. Nu a mai fost timp, însă, pentru o revenire miraculoasă şi HCM Râmnicu Vâlcea s-a impus la final cu 30-29. O victorie mare care poate să fie echivalentă cu rămânerea în Liga Naţională şi cu scutirea de emoţii într-un eventual turneu decisiv.

Luca, şanse pentru postul de golgheteră a României

Înainte de etapa de sâmbătă, interul vâlcean, Janina Luca, era pe locul trei al clasamentului golgheterelor din Liga Naţională, după Ani Senocico de la Cluj şi Florentina Cartaş de la Cetate Deva. Janina avea cu 16 goluri mai puţine faţă de clujeancă. Luca a marcat la Ploieşti de opt ori în timp ce Senocico şi-a trecut în cont numai trei reuşite la Zalău. Diferenţa este acum de 11 golori, aproape imposibil de remontat, având în vedere că ambele echipe mai au de jucat câte un meci. Nu e imposibil, însă!