Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Miercurea decisivă!

CSM şi HCM joacă la mijlocul săptămânii meciuri cruciale pentru îndeplinirea obiectivelor

Echipele vâlcene CS Municipal şi HC Municipal joacă miercuri două meciuri cruciale pentru îndeplinirea obiectivelor. Încă nu se ştie dacă cele două dispute se vor suprapune şi iubitorii sportului vor trebui să se împartă între stadion şi sala polivalentă.

CSM aşteaptă vizita fostului CSM

CS Municipal va evolua în Zăvoi, începând cu ora 18.00 în faţa fostei formaţii vâlcene, actualmente Metalul Reşiţa. Va fi partida care poate tranşa definitiv soarta locului trei al clasamentului în cazul în care elevii lui Erik Lincar se vor impune şi chiar dacă vor termina numai la egalitate. Un succes, însă, îi menţine în cărţile locului secund al clasamentului pe municipali. Într-o altă partidă a rundei, CS Universitatea Craiova primeşte vizita ASA-ului din Târgu Mureş. Dacă gazdele se impun şi vâlcenii câştigă şi ei, atunci CSM va fi la numai două puncte distanţă de ASA care va mai avea, însă, de jucat două meciuri lejere, acasă cu Gloria Bistriţa şi în deplasare la FC Olt. Varianta cea mai bună ar fi ca ardelenii să câştige din nou în Bănie, caz în care vâlcenii ajung la un singur punct distanţă de CraiOlguţa care va mai evolua la Bistriţa şi acasă cu CSM, meci care ar putea deveni decisiv pentru promovare. În fine, nici un rezultat de egalitate nu ar fi tocmai rău, municipalii urmând să ajungă la trei puncte de ASA şi la numai două de craioveni.

Victorie şi HCM nu are nevoie de „mila federaţiei”

Încă nu se ştie care va fi ora de disputare a meciului dintre HC Municipal şi Neptun Constanţa dar un lucru este cert, vâlcencele au mare nevoie de o victorie pentru a rămâne în Liga Naţională fără să mai participe la ultimul turneu, numit de specialişti „mila federaţiei”. În acest moment, elevele Simonei Gogârlă au cu două puncte mai mult decât gruparea de pe Litoral care, însă, mai are de jucat două meciuri. Dacă Vâlcea se impune, diferenţa va fi de cinci puncte şi matematic rămânem în Liga Naţională. O remiză face ca şansele oltencelor să fie pur teoretice, depinzând de o eventuală victorie a Ploieştiului la Constanţa, în ultima etapă. O înfrângere le scoate complet din cursă pe elevele Simonei Gogârlă care vor fi nevoite să meargă la ultimul baraj. Până acum, HC Municipal a pierdut toate cele trei partide jucate cu Neptun, două în sezonul regulat, una în turneul 10-12.