Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM i-a stricat sărbătoarea lui ASA

Vâlcenii au câştigat toate cele trei puncte la Târgu Mureş şi dacă se respectă legea este cu un picior în primul eşalon

Conducerea, fotbaliştii şi suporterii echipei ASA Târgu Mureş au pus şampaniile la rece înainte de meciul de sâmbătă cu CS Municipal. Un succes al gazdelor era echivalent cu promovarea în Liga I, mai ales că gruparea ardeleană a primit licenţa şi nu avea emoţii din niciun punct de vedere. De partea cealaltă, vâlcenii aflaseră că CSU Craiova câştigase la Bistriţa cu Gloria şi numai o victorie îi mai menţinea cu şanse reale de a mai prinde locul secund al clasamentului. Pe de altă parte, Metalul Reşiţa cedase partida de „acasă” cu FC Olt şi un eventual rezultat bun cu ASA era echivalent cu securizarea ultimei poziţii a podiumului. Timp frumos, ideal pentru fotbal, gazon bun, câteva mii de spectatori în tribune, o micuţă galerie venită de la Vâlcea, cam acestea au fost coordonatele sub care au început ostilităţile de la Târgu Mureş.

Cel mai rapid gol al anului

Toate datele problemei s-au modificat în numai 40 de secunde. CS Municipal a marcat cel mai rapid gol al campionatului după ce mingea a fost repusă la centru şi cât ai clipi a ajuns la Adi Popa, singur cu Stăncioiu. Mijlocaşul vâlcean a încercat lobul dar experimentatul portar a parat. Cu noroc, balonul a ajuns la NKongue care a şutat tare dar nu în poarta goală ci în spatele lui Sepsi. Din nou am avut noroc cu o deviere fericită şi Geantă a punctat cu un şut plasat pentru 0-1. Gazdele nu au acuzat şocul şi au luat cu asalt poarta lui Matache. În minutul 12 am scăpat ca prin urechile acului după ce Ndoye a reluat cu capul şi portarul vâlcean a respins miraculos în transversală, mingea ajungând la Hora a cărui foarfecă a trecut pe lângă. În mare parte a timpului care a rămas până la finalul meciului s-a jucat ca la handbal, cu vâlcenii pe semicerc şi gazdele plimbând mingea din dreapta în stânga şi invers pentru a găsi o portiţă de intrare spre careul advers. Fundaşii centrali ai lui Lincar au jucat şi de această dată impecabil iar atunci când au fost depăşiţi vedetele de la ASA s-au lovit de „eroul de la Liberec”, Florin Matache, de neînvins sâmbătă. Verdeş, Florin Dan şi Ndoye au semnat alte ocazii din prima repriză dar tabela a rămas nemodificată, de fiecare dată Matache respingând şi exasperându-i pe spectatorii ardeleni.

Ca la Rovine

Şi în repriza secundă iureşul ASA a izbit în apărarea CSM dar tot fără folos. În minutul 53 vâlcenii puteau încheia conturile, însă. Vulpoiul Adi Codin l-a talonat pe Stăncioiu, ieşit în afara careului, i-a furat mingea care a ajuns la Adi Popa dar ghinionistul mijlocaş vâlcean nu a găsit nici de această dată lobul pe care scria 0-2. Apoi presiunea elevilor lui Falub s-a mai domolit, Ndoye şi compania au intrat în pană de idei. Finalul a fost, însă, cât se poate de încins. Cu 12 minute înainte de final, Vâlcea scapă fără gol după situaţii clare de gol ale lui Ndoye, Amauri şi Hora, însă de fiecare dată aceştia au tras în blocaj, deşi erau la mică distanţă de poartă. Oaspeţii au reuşit într-un final să respingă după o fază haotică dar norocoasă pentru noi. Apoi Buhăescu reuşeşte un trasor la care Matache nu are replică dar mingea se scurge milimetric pe lângă. În fine, ultima fază îl are în prim-plan pe fostul tricolor George Hora care pătrunde în careu pe partea stângă, centrează în faţa porţii, acolo de unde Buhăescu reia cu călcâiul în portar, Matache respinge la Hora, care trimite în plasa laterală din 4 metri. Cam aşa s-a scris victoria de la Târgu Mureş care poate fi echivalentă cu promovarea în Liga I dacă se va respecta statutul Federaţiei Române de Fotbal şi CS Universitatea Craiova nu va primi dreptul de promovare. Mai mult decât atât, vâlcenii încă păstrează şanse de promovare de pe locul 2, ocupat acum de CraiOlguţa.

Rezultate:

Metalul Reşiţa – FC Olt 0-1

ASA Tg. Mureş – CSM Rm. Vâlcea 0-1

Gloria Bistriţa – CS U Craiova 1-3