Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM începe urcuşul la Constanţa

• gruparea antrenată de Simona Gogârlă vrea primul succes al acestui campionat pe terenul formaţiei Neptun, una dintre contracandidatele la salvarea de la retrogradare

Marţi, de la ora 19.30, în direct la Digi Sport, echipa vâlceană de handbal feminin, HCM Râmnicu Vâlcea, va juca primul meci oficial al acestui an, pe terenul unei contracandidate la salvarea de la retrogradare, Neptun Constanţa. Partida va conta pentru penultima etapă a turului Ligii Naţionale de handbal feminin şi este una extrem de importantă pentru ambele combatante. Gazdele sunt pe locul 10 al clasamentului, cu o singură victorie la activ în timp ce oltencele au acumulat numai un punct şi nu au nici măcar un succes. Elevele Simonei Gogârlă le pot ceda chiar constănţencelor lanterna roşie a clasamentului în cazul unui succes şi pot urca două poziţii dar dacă pierd din nou se îndepărtează de obiectivul de salvare de la retrogradare, chiar dacă totul se va decide în cadrul unui turneu de play-out. În teren va fi şi un duel interesant al golgheterelor celor două formaţii, Janina Luca la HCM şi Mihaela Tironm la Neptun, ambele fiind în topul celor mai bune marcatoare ale Ligii Naţionale, depărţite de numai un gol, vâlceanca având 49 de reuşite, constănţeanca 48. Una peste alta cele 60 de minute vor fi cu siguranţă echilibrate, HCM având avantajul moralului, elevele Simonei Gogârlă venind după un rezultat important, egal cu Dunărea Brăila, una dintre pretendentele la câştigarea titlului naţional. Din păcate, pentru trupa vâlceană nu va putea evolua Mădălina Chirilă, handbalistă care s-a accidentat la o acţiune a naţionalei de tineret, acolo unde a suferit o dislocare de umăr care o va ţine departe de sală o scurtă perioadă. Şi folosirea experimentatului portar, Stăncuţa Guiu, este incertă. Gruparea vâlceană s-a reunit încă de pe data de 2 ianuarie, la sala sporturilor Traian şi a susţinut două partide amicale, ambele în compania bucureştencelor de la CSM.

Derbi la Braşov

Cea mai interesantă partidă a rundei va avea loc la Braşov, acolo unde Corona va primi vizita moldovencelor de la HCM aflate pe locul trei al clasamentului. Aurelia Brădeanu şi compania sunt lidere dar au cu un meci disputat mai mult decât HCM Baia Mare. Nici băimărencele nu au un meci lejer, urmând să se deplaseze pe terenul clujencelor de la Jolidin care cedează greu puncte „acasă”. De urmărit este şi partida de la Craiova, dintre SCM din localitate şi CSM Bucureşti, formaţie pentru care va debuta şi Emiliya Turey, tripla campioană mondială, transferată în această pauză competiţională de gruparea din Capitală.

Surpriză la Bucureşti

Primele partide oficiale ale acestui sezon competiţional au avut deja loc, în cadrul unor restanţe ale acestui tur de campionat. La Bucureşti, CSM a reuşit să furnizeze marea surpriză, în disputa contra Coronei Braşov. Gazdele au terminat la egalitate, 27-27, după ce au egalat în chiar ultima secundă a meciului în urma unei aruncări de la 7 metri. La finalul întâlnirii, oficialii braşoveni au lansat un atac dur la adresa arbitrajului, pe motiv că CSM a primit multe aruncări de la 7 metri. Într-o altă partidă, HCM Roman a dominat-o pe fosta campioană a Roimâniei, HC Zalău, de care a dispus în final cu 19-17, mai uşor decât o arată scorul.

Programul etapei:

CSM Cetate Deva-HC Zalău

Corona Braşov-HCM Roman

SCM Craiova-CSM Bucureşti

„U” Jolidon Cluj-HCM Baia Mare

Dunarea Brăila-CSM Ploieşti

CSU Neptun Constanţa-HCM Rm. Vâlcea