Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: HCM Ramnicu Valcea

HCM caută preşedinte

Foto: HCM Ramnicu ValceaHandbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au stat cu bagajele făcute încă de la reluarea pregătirilor de iarnă. Janina Luca şi compania au salariile neplătite de mai bine de trei luni şi, începând cu 15 decembrie puteau profita de o prevedere a federaţiei care le declara libere de contract.

Demisia lui Pleşa a deblocat situaţia

Executivul primăriei Râmnicu Vâlcea a formulat o propunere legislativă de suplimentare a bugetului clubului cu 3,6 miliarde dar în primă instanţă noua majoritate PNL-independenţi-ALDE s-a opus. Până la urmă situaţia s-a deblocat după demisia preşedintelui executiv al clubului, Toma Pleşa, acuzat de opoziţie că a cheltuit nejustificat banii din buget. „Nu voiam ca de mine să fie legată desfiinţarea echipei. E clar că la Consiliul Local sunt interese politice, e clar că postul meu este dorit de alţii. Mi-am dat demisia şi mă bucur că activitatea va merge în continuare la club. Era păcat să se termine totul aici, mai ales că s-a format un lot competitiv şi rezultate bune au început să apară”, ne-a declarat fostul arbitru.

Varianta I – liberalii îşi impun un om

Pentru înlocuirea lui Pleşa se zvoneşte că liberalii vor să-l impună pe Lucică Tănăsescu sau să-l susţină pe Liviu Boban, variantă confirmată de primarul interimar, Ion Gigi Matei. „Este o concurenţă între cei doi, Boban şi Tănăsescu. Nu au nimic în comun cu sportul, cu handbalul dar vor să fie preşedinţi. Se duc mai nou pe la sală, pe la antrenamente şi îmbârligă pe toată lumea. Nu cred că se mai pune problema ca unul dintre ei să ajungă preşedinte la HCM, aţi văzut ce reacţie a avut toată lumea, de la presă la iubitorii de handbal”.

Varianta II – Olah Werner

O altă variantă despre care s-a vorbit în ultima perioadă este cea a lui Olah Werner, cel care a lucrat şi pentru campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea. De altfel, acesta a primit şi propunerea de a prelua preşedinţia fostei mari echipe, după demisia lui Ioan Gavrilescu, dar a refuzat. „Eu l-am curtat pe domnul Werner şi în trecut dar nu a putut să ne onoreze propunerea. Înţeleg că acum a ieşit la pensie, deşi nu pare. Dacă va accepta, este o variantă bună pentru HCM, are experienţă, ştie cu ce se mănâncă handbalul”, spune primarul Ion Gigi Matei. Alte variante ar fi contactarea lui Petre Berbecaru, fost antrenor, preşedinte şi vicepreşedinte la Oltchim sau numirea unei foste mari handbaliste.

Varianta III – rămâne Pleşa

Există şi varianta ca Toma Pleşa să continue la HCM Râmnicu Vâlcea. Conducerea primăriei a comandat un audit ad-hoc care să stabilească cum s-a cheltuit bugetul clubului. Fostul arbitru rămâne oricum în funcţie timp de 30 de zile, conform legii. Dacă auditul va stabili că nu este nimic în neregulă la club, Toma Pleşa ar putea să revină în funcţie.