Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM, afundată în zăpadă şi în clasament

• gruparea vâlceană a bifat cea de-a unsprezecea înfrângere a campionatului contra liderei şi a fost scăpată de ninsorile abundente de următoarea

Echipa Handbal Club Municipal mai are de aşteptat până la primul succes din această ediţie de campionat. În faţa a peste 700 de suporteri, formaţia antrenată de Simona Gogârlă a întâlnit lidera clasamentului din Liga Naţională, HCM Baia Mare şi aşteptările au fost minime. Oaspetele pierduseră un singur meci, în deplasarea de la Braşov şi era favorită certă. Băimărencele au început mai bine, au condus în permanenţă dar diferenţa de valoare nu s-a văzut în teren. Vâlcencele s-au ţinut scai de Paula Ungureanu şi compania şi în minutul 20 au reuşit să egaleze la 8, reuşind să ridice sala în picioare, aşa cum făceau jucătoarele de la Oltchim nu mai târziu de sezonul trecut. Liderele au apăsat pe acceleraţie, au intrat la cabine în avantaj mic, 13-11 şi pentru Vâlcea totul era onorabil după 30 de minute de joc. A urmat, din păcate, o a doua repriză obişnuită pentru oltence, adică una slabă. Doar două goluri în 14 minute de joc şi Baia Mare s-a distanţat clar, chiar şi la 13 goluri avans, spre disperarea Simonei Gogârlă. Apoi nu s-a mai pus în niciun moment problema învingătoarei. La final a fost 34-24, vâlcencele contabilizând cea de-a unsprezecea înfrângere din acest sezon. Cum Neptun Constanţa reuşise un succes neaşteptat pe propriul teren cu CSM Bucureşti, echipa noastră se afundă şi mai tare în clasament, cu şanse aproape de zero de a mai scăpa de ultimul loc până la finalul sezonului regulat. Toate gândurile suporterilor şi ale oficialilor municipali se îndreaptă spre turneul de play-out, acolo de unde două formaţii retrogradează în Divizia A, restul scăpând de retrogradare. Pentru HCM în meciul cu Baia Mare au evoluat: Puşcaş, Guiu, Sântămărean – J: Luca 9 (4), Vădineanu 2 (1), R. Tamaş 3, Craiu 2, Mitrovic 3, Cherăscu 2, Lazarin 3, Chirilă, Pătuleanu. Antrenori: Simona Gogârlă, Mia Rădoi. La HCM Baia Mare au jucat: Ungureanu (10 int. plus un 7m apărat), Băbeanu (3 int.) – Buceschi 11 (5), Pîrvuţ 6, Rudics 5 (1), Maior Paşca 4, Marin 2 (2), Oltean 2, Diniş Vârtic 2, Bondar 1, Ghionea 1, Puiu, Tomescu. Antrenori: Costică Buceschi şi Magdalena Kovacs.

Zăpada le-a salvat de un nou eşec

Ninsorile abundente din ultima perioadă le-a scăpat pe elevele Simonei Gogârlă de un nou insucces. HCM ar fi trebuit să joace la Bucureşti, contra CSM-ului dar autocarul municipalilor a ajuns doar până la Topolog, acolo de unde a fost întors din drum de Poliţia Rutieră. Federaţia Română de Handbal a luat act de imposibilitatea de a ajunge la destinaţie a vâlcenilor şi a decis ca meciul să fie reprogramat. Dacă A1 se va redeschide circulaţiei, partida va avea loc miercuri sau joi, o decizie în acest sens urmând să fie luată azi. În Capitală, vâlcencele vor întâlni o echipă care poate fi învinsă. CSM vine după un eşec usturător la Constanţa cu Neptun şi a avut evoluţii oscilante în acest sezon. Bucureştencele au fost capabile să termine la egalitate cu braşovencele de la Corona şi să învingă clar pe Dunărea Brăila dar şi să pierdă categoric pe propriul teren cu Universitatea Cluj-Napoca sau în deplasare cu SCM Craiova. În partida jucată în turul sezonului, la Râmnicu Vâlcea, formaţia Cristinei Vărzaru s-a impus la limită cu 30-29, după un final încins în care gruparea antrenată atunci de Mori Torok Duca putea obţine măcar un rezultat de egalitate.