Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Handbal: Joc bun, eliminare scontată

HC Municipal nu a reuşit surpriza în meciul retur cu CSM Bucureşti după ce pierduse şi prima partidă de la Râmnicu Vâlcea. Elevele Simonei Gogârlă au jucat,însă, fără emoţii şi acest lucru s-a văzut bine pe teren. Vâlcea a condus timp de 44 de minute, chiar şi la patru goluri diferenţă şi experimentata formaţie a gazdelor a alergat în permanenţă după egalare. Până la urmă experienţa şi-a spus din nou cuvântul şi CSM Bucureşti s-a impus cu 29-22 calificându-se în turneul 7-10. De partea cealaltă echipa vâlceană ratează prima şansă de salvare de la retrogradare dar mai are încă două la dispoziţie. Miercuri începe turneul 10-12, acolo unde HCM se va bate pentru singurul loc care asigură prezenţa în Liga Naţională cu Neptun Constanţa, eliminată de SCM Craiova şi învingătoarea dintre Cetate Deva şi CSM Ploieşti, întâlnirea ajungând în meciul al treilea, unul decisiv.

Favoritele se bat pentru titlul naţional

În turneul care va stabili campioana României din această ediţie s-au calificat două dintre echipele pe care paria toată lumea. HCM Baia Mare şi Corona Braşov au avut nevoie de numai două meciuri pentru a elimina pe HC Zalău, respectiv Universitatea Jolidon Cluj. În cea de-a treia dispită se putea întâmpla orice după ce Dunărea Brăila învinsese în primul meci pe HCM Roman. Brăilencele au obţinut un rezultat de egalitate în retur şi implicit calificarea.

Încă nu se ştie cine merge la ultimul turneu

Federaţia Română de Handbal nu şi-a schimbat metehnele nici după ce veteranul Cristian Gaţu a fost schimbat în funcţie de tânărul Alexandru Dedu. Sezonul se îndreaptă spre final dar încă nu se ştie cine va participa la ultimul turneu, decisiv pentru salvarea de la retrogradare şi completarea locurilor din Liga Naţională. De miercuri are loc turneul de 7-10, din cele trei participante numai una, prima clasată, urmând să obţină dreptul de a juca şi în sezonul viitor în primul eşalon. Celelalte două echipe vor mai juca meciuri dar în faţa cui nimeni nu ştie. Încă mai sunt câteva variante de lucru. La acest turneu fie vor participa cele două echipe, plus formaţiile de pe locurile 2 din Divizia A, fie alături de formaţiile de pe primele două locuri din eşalonul inferior, fie între ele un baraj.

Gogârlă îşi felicită elevele

Handbal Club Municipal continuă să fie singura echipă din Liga Naţională care nu a cunoscut victoria în acest sezon competiţional. Vâlcencele au la activ numai două rezultate de egalitate şi au evoluţii oscilante. Tehnicianul Simona Gogârlă crede, însă, că suntem pe drumul cel bun. Fosta handbalistă a Oltchimului şi-a felicitat elevele la finalul meciului pierdut la Bucureşti cu CSM şi speră ca gheaţa să fie spartă miercuri în primul meci al turneului 7-10. „În primul rând, vreau să felicit echipa, pentru dăruirea de astăzi, pentru ambiția de astăzi, pentru modul de abordare al jocului. Au jucat foarte bine și în apărare și în atac, dar chiar dacă am avut un avantaj de trei goluri la pauză, în a doua repriză și cu ajutorul exterior, al oamenilor în negru, CSM-ul a revenit și a reușit să se apropie de noi. Nu am dat vreodată vina pe arbitri, am greșit și noi, așa este, dar și provocate, important este ca după acest meci să avem ce învăța și să jucăm noi atât de bine încât să nu aibă nimeni ce să ne facă. Important este să ne revenim, a fost un joc foarte greu, trebuie să ne adunăm, miercuri ne așteaptă o partidă foarte grea. În primul meci ne-au costat ratările de la șapte metri, plus de asta, am avut cinci atacuri fără gol în primele șase minute. Astăzi am jucat cu totul și cu totul altceva, am fost o echipă pe teren, o echipă valoroasă, de care sunt mândră. Cele care au stat pe bancă au fost aproape de ele și le-au ajutat moral”, a spus Monica, citată de www.handbalvolei.ro

Play-out

Etapa I:

HCM Rm. Vâlcea – CSM Bucureşti 20-26
CSM Ploieşti – CSM Cetate Deva 31-25
SCM Craiova – U Neptun Constanţa 23-18
Etapa a II-a – 10.05.2014
CSM Bucureşti – HCM Rm. Vâlcea 29-22
CSM Cetate Deva – CSM Ploieşti 31-29
U Neptun Constanţa – SCM Craiova 20-23

Etapa a III-a

CSM Cetate Deva – CSM Ploieşti, s-a jucat aseară

Play-off

Etapa I

HC Zalău – HCM Baia Mare 23-33
Univ. Jolidon Cluj – ASC Corona 2010 Braşov 29-28
HC Dunărea Brăila – HCM Roman 26-23

Etapa a II-a

HCM Baia Mare – HC Zalău 28-21
ASC Corona 2010 Braşov – Univ. Jolidon Cluj 34-26
HCM Roman – HC Dunărea Brăila 18-18