Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM: Noi ghinion cu carul, ei noroc cu cisterna

CS Municipal a irosit probabil ultima şansă de a se apropia de promovarea de pe primele două locuri ale clasamentului

Aproape nesperat, CS Municipal intrase în cursa pentru promovarea în Liga I după ce la un moment dat totul era năruit, mai exact după eşecul de acasă cu ASA Târgu Mureş, meci după care Claudiu Niculescu a părăsit Zăvoiul. Au urmat două etape cu punctaj maxim pentru municipali şi cu zero puncte pentru CS Universitate. Diferenţa de puncte s-a micşorat de la zece la numai patru şi partida de sâmbătă dintre cele două echipe din Oltenia devenea decisivă. În faţa câtorva mii de spectatori, elevii lui Lincar au sperat să poată continua seria victoriilor în faţa echipei de milioane de euro a Băniei din care au lipsit Dacian Varga şi Ferfelea despre care se spune că au intrat în conflict cu cei din conducerea clubului.

Dumnezeu îţi dă dar nu îţi bagă în sac

Dacă ne luăm după declaraţiile războinice ale conducerii craiovene ar fi trebuit să vedem un meci jucat în marea lui parte în careul vâlcean, cu oaspeţii căutând în disperare să înscrie gol după gol. În teren realitatea a fost alta. CraiOlguţa a arătat din nou ca o formaţie de mijlocul clasamentului, venită chitită să plece cu un punct din Zăvoi. De partea cealaltă, municipalii au avut o posesie mai bună a mingii, au dus în permanenţă jocul spre jumătatea adversă dar ocaziile mari au fost puţine, cât să le numeri pe câteva degete ale unei mâini. Totuşi, în fotbal eforturile se răsplătesc de regulă. Aşa s-a întâmplat şi sâmbătă, exact la o jumătate de oră de la startul meciului când şutul lui Briceag a fost oprit cu mâna de Patriche şi centralul a indicat punctul cu var. A fost momentul pishologic al întregii partide. Tomp de aproape un minut nu s-a ştiut exact cine va executa. Toată lumea se aştepta la un fotbalist experimentat dar tânărul Geantă şi-a luat inima în dinţi şi a tras, cât se poate de slab, însă. Mingea s-a dus în stânga lui Brac, fără putere şi aproape de mijlocul porţii şi experimentatul jucător al Craiovei a parat. Până la pauză am mai consemnat o nouă ocazie pentru CSM, şutul lui Briceag fiind respins cu greu de Brac, exact de sub bară.

Doar egal şi iar avem nevoie de minuni

Jocul a fost asemănător şi în repriza secundă. CSU a mutat autobaza în propria jumătate şi, în plus, marea echipă a Craiovei a tras de timp ca o echipă de Liga a III-a care joacă în Cupa României cu una de prim eşalon. Vâlcenii s-au zbătut mult, au reuşit puţin şi fotbaliştii lui Lincar au acumulat nervi şi frustare. Acest lucru s-a observat cel mai bine la atacantul NKongue care în minutul 73 a scăpat spre poarta adversă după ce preluase balonul cu mâna. Camerunezul a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat. Nici după acest moment nu a urmat o dominare a oaspeţilor care au continuat să bubuie mingile către Curelea, şi el fără poftă de joc. Pericolul venea de fiecare dată de la vâlceanul Bogdan Vătăjelu, ale cărui incursiuni ne-au dat emoţii dar care, din fericire, nu a avut cu cine coopera. Victoria putea veni pentru CSM în inferioritate numerică, în prelungiri, atunci când Adi Popa a scăpat spre poarta lui Brac dar a ţinut ochii în pământ şi nu l-a observat pe Briceag, liber în centru preferând un şut în forţă, mingea ducându-se mult peste. Tabela a îngheţat la 0-0, rezultat care menţine pe CSM cu şanse teoretice de a ocupa locul secund dar, din nou, stăm la mâna rezultatelor şi avem nevoie de minuni. În celelalte meciuri, ASA a învins logic pe FC Olt în timp ce Metalul şi Gloria Bistriţa au remizat la Reşiţa, 2-2, după ce oaspeţii au condus la pauză cu 2-0. Pentru CSM urmează o partidă crucială, sâmbătă cu Gloria Bistriţa, în Zăvoi, meci decisiv pentru locul III care poate deveni şi el promovant în cazul în care CSU nu primeşte licenţa.

Rezultate:

ASA Târgu Mureş – FC Olt 1-0
Metalul Reşiţa – Gloria Bistriţa 2-2
CSM Rm. Vâlcea – CS U Craiova 0-0