Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Liga a II-a: Reunire pentru Vipere (FOTO)

Fotbaliştii de CSM Râmnicu Vâlcea s-au reunit la baza sportivă din Zăvoi în vederea pregătirilor de iarnă. În zilele rămase din această săptămână se vor face antranamente de reacomodare la efort şi refacere, vizita medicală fiind programată şi ea joi, la Râmnicu Vâlcea. Sâmbătă şi duminică vâlcenii au primit liber, urmând să revină la pregătiri lunea viitoare. O zi mai târziu se intră în cantonament centralizat pentru zece zile, atunci când este şi perioada cea mai dificilă, cea de acumulări fizice. Pe 27 ianuarie este programat şi primul meci amical al iernii, pe propriul teren, în faţa unei echipe de eşalon IV din Sibiu. Pe 29 ianuarie se termină cantonamentul, prilej cu care este programată o nouă partidă amicală. Până la reluarea campionatului echipa noastră va mai juca şase amicaluri, deocamdată fiind cunoscute două adversare, echipa din Cugic (meci tur-retur) şi CS Mioveni.

Trei transferuri, urmează altele

La reunirea CSM-ului s-au prezentat şi cei trei fotbalişti care au semnat deja cu gruparea din Zăvoi. Astfel, la echipa noastră au ajuns internaţionalul de tineret, Kevin Trabalka, cel care va evolua în Zăvoi cel puţin până în vară, sub formă de împrumut de la Dinamo Bucureşti. Tânărul fotbalist, care poate juca mijlocaş ofensiv sau vârf împins a evoluat ultima dată la FC Bihor Oradea. Costin Stoica a semnat şi el cu CSM şi vine de la FC Caransebeş, formaţie care şi-a anunţat retragerea din campionatul Seriei secunde a eşalonului inferior. Acesta a mai jucat la Râmnicu Vâlcea sub comanda lui Alex Pelici, în vremea fostului acţionariat condus de Cătălin Rufă. „Se poate spune că m-am întors acasă. Chiar m-am simţit bine în perioada de doi ani în care am jucat la CSM, până la plecarea la Reşiţa. Am mai vorbit şi cu alte echipe dar mi-am dat seama că Vâlcea m-a dorit cel mai mult. Cred că putem prinde play-off-ul şi apoi vom vedea, de ce să nu încercăm şi promovarea?”, ne-a declarat Costin. În fine, Răzvan Dâlbea este cel de-al treilea transfer. Experimentatul mijlocaş a evoluat ultima dată la Unirea Târlungeni, formaţie cu care şi-a reziliat contractul pe cale amiabilă. Şi Răzvan a mai lucrat cu Pelici la Voinţa Sibiu, alături de care a reuşit promovarea în Liga I. Fără sprijin din partea oficialităţilor locale, sibienii nu au apucat, însă, să joace în primul eşalon şi echipa s-a desfiinţat. „Am venit pentru că îl cunosc bine pe Alex Pelici, îi ştiu ambiţiile. Mi-a plăcut şi modul în care a pus problema conducerea clubului. Am lucrat cu Alex şi la Sibiu, acolo nu s-a terminat bine dar problema nu a fost la noi, a fost la conducere, noi ne-am făcut datoria pe teren. Ştiu lotul de aici, sunt jucători buni şi rezultatele s-au văzut, echipa a terminat anul trecut pe locul 2. Trebuie să ne mobilizăm şi să facem treabă bună şi în partea a doua a sezonului.” Altfel, conducerea clubului din Zăvoi este în negocieri cu alţi fotbalişti şi în mod normal va mai veni cel puţin un atacant, care să suplinească plecarea golgheterului Marius Staicu.

Trei plecări, alte discuţii

La capitolul plecări, două sunt sigure. Aşa cum v-am mai informat, Marius Staicu şi-a reziliat contractul pe cale amiabilă şi a plecat la colega de serie şi principala favorită la promovare, Gaz Metan Mediaş. La reunirea lotului nu a fost prezent nici Marius Tomozei, fotbalist care a început pregătirile la o echipă de Liga I, FC Botoşani. Fundaşul care a avut evoluţii foarte bune la CSM o să meargă în primul cantonament al moldovenilor, care va avea loc la Gura Humorului şi, în cazul în care va confirma, va rămâne în lotul antrenat de Puştai. În fine, Ovidiu Popescu şi-a revenit după perioada de refacere în urma unei intervenţii chirurgicale şi şi-a reziliat contractul, urmând să îşi caute o formaţie unde va avea şansa să joace. Ovidiu nu a bifat niciun minut pentru CSM în acesz sezon. La primul antrenament al anului nu a participat nici Andrei Neagoe, cel care aşteaptă să discute cu cei din conducerea clubului. „Nu îmi doresc neapărat să plec, pentru mine nu banii contează cel mai mult. Am oferte dar mă voi gândi la ale abia după ce voi clarifica situaţia de la CSM. Nu ţin neapărat să plec”, spune Neagoe. În fine, Dragoş Firţulescu este şi el în discuţii cu un club din Irlanda şi va rămâne la CSM în cazul în care nu o să fie chemat în străinătate.