Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Dan Lixandru

Fotbal, Liga a II-a: Cum să pierzi un meci în şapte minute!

Foto: Dan Lixandru• Viperele Albastre au condus cu 2-1 la Pâncota şi au avut superiorite numerică dar s-au întors fără puncte de la Arad • Gruparea din Zăvoi a ajuns la doar patru puncte distanţă de barajul de supravieţuire

Cine nu ştia cum se poate pierde un meci în doar şapte minute şi în superioritate numerică, a putut afla de la fotbaliştii de la CSM Râmnicu Vâlcea. Gruparea din Zăvoi a jucat la Pâncota cu gândul la cele trei puncte care o putea scuti de griji pe final de sezon, din postura de lideră a clasamentului în turneul de play-out. Meciul cu Şoimii nu a început bine, însă, pentru elevii lui Adrian Dulcea care au avut noroc în două situaţii în care Călin Fildan a parat în postură de unu la unu cu atacanţii adverşi. Vâlcea a deschis scorul apoi, după o fază personală a lui Costin Stoica, cel care a pivotat în mijlocul apărării adverse şi a punctat fără emoţii. Doar două minute a durat, însă, bucuria oltenilor care s-au văzut egalaţi după o nesincronizare a apărării. Mai mult decât atât, imediat după reluare, unul dintre fotbaliştii cu experienţă, Dragoş Firţulescu, a avut o ieşire necontrolată şi l-a lovit cu piciorul pe un adversar, fără minge, şi a primit cartonaşul roşu. Egalitatea numerică s-a restabilit rapid şi apoi gazdele au rămas în doar opt jucători de câmp şi totul părea rezolvat pentru echipa noastră. Golul al doilea a venit logic, după un şut plasat al juniorului Radu Georgescu. Au urmat atacuri în valuri ale CSM-ului care putea să îşi mărească avantajul şi să rezolve problema celor trei puncte puse în joc.

Final de coşmar

Finalul a fost unul de coşmar pentru Viperele Albastre. Elevii lui Adi Dulcea nu s-au retras în apărare, nu au închis jocul şi nici nu au tras de timp, tactică ce avea să-i coste. Când nimeni nu se aştepta, Şoimii a punctat în minutul 83 şi apoi în prelungiri şi a obţinut un succes la care nimeni nu se mai aştepta. CSM Râmnicu Vâlcea ajunge, astfel, la doar trei puncte distanţă de ocupanta locului secund, chiar echipa arădeană şi la doar patru de poziţia a treia, ocupată acum de Olimpia Satu Mare, poziţie care la finalul sezonului duce la barajul de supravieţuire în eşalonul secund. La finalul celor 90 de minute, tehnicianul vâlcenilor nu şi-a putut explica prestaţia din final avută de elevii săi: „E greu să-mi găsesc cuvintele după un astfel de joc, un joc pe care, în condiţii normale, trebuia să-l câştigăm. Şi mă refer la atitudinea pe care trebuia s-o avem până la final. Din păcate, infatuarea noastră a făcut să pierdem meciul, în condiţii cel puţin ciudate, adică superioritatea numerică, de care, în loc să profităm, ne-am bătut joc. Felicit pe domnul profesorul Muzsnay şi echipa din Pâncota că a reuşit să întoarcă rezultatul. Sincer, mi-aş fi dorit să am azi în teren o echipă cu atitudinea celei gazdă”.

Meciul cu U Cluj e capital

Sâmbătă, CSM Râmnicu Vâlcea termină turul turneului de play-off pe propriul teren, contra studenţilor de la Universitatea Cluj. Pentru vâlceni este un meci de răscruce, având în vedere că se pot distanţa în fruntea clasamentului sau îşi pot micşora avansul faţă de a doua şi a treia clasată la unul, respectiv două puncte. Din păcate, pentru gruparea din Zăvoi vor lipsi două piese de bază, Dragoş Firţulescu, suspendat şi Cătălin Pârvulescu, accidentat.

Rezultate:
Şoimii Pâncota – CSM Rm. Vâlcea 3-2
U Cluj – Metalul Reşiţa 2-0
Olimpia Satu Mare – Unirea Târlungeni 3-2

Clasament play-out:
1. CSM Râmnicu Vâlcea 4 25
2. Şoimii Pâncota 4 22
3. Olimpia Satu Mare 4 21
4. Universitatea Cluj 4 20
5. Unirea Tărlungeni 4 11
6. Metalul Reşiţa 4 -10
*locurile 1 şi 2 se vor salva de la retrogradare
**locul 3 va juca un baraj de menţinere în Liga 2 cu ocupanta locului 3 din play-out-ul Seriei I
***locurile 4, 5 şi 6 vor retrograda în Liga 3

Pentru CSM au marcat în acest campionat
Staicu (13), Luduşan (5), Neagoe (5) , Firţulescu (4), Voinea (2), Tomozei (2), C. Stoica (4), I. Stoica, Dumitrascu, Vasile, Cucui, B. Geanta, Pârvulescu, Georgescu

Etapa viitoare:
CSM Rm. Vâlcea – Universitatea Cluj-Napoca
Unirea Târlungeni – Şoimii Pâncota
Metalul Reşiţa – Olimpia Satu Mare