Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Dan Lixandru

Fotbal, Liga a II-a: CSM Râmnicu Vâlcea a pierdut la Afumați

Foto: Dan Lixandru

După succesul din campionat cu Luceafărul Oradea, scor 3-0 și înfrângerea din Cupa României cu CFR Cluj, 0-1, elevii lui Jerry Gane s-au deplasat la Afumați pentru întâlnirea cu echipa locală. Vipere Albastre au început cele 90 de minute cu gândul la victorie, singura variantă care le putea permite să urce-n clasament. De partea cealaltă, gazdele erau redutabile pe propriul teren, astfel că se anunța un meci tare. Nici de această dată, Gane nu a putut folosi unsprezecele pe care și l-a dorit, Florin Costea, Cosmin Piscanu, Octavian Vasile și Costin Stoica fiind în continuare indisponibili. În aceste condiții, CSM Râmnicu Vâlcea a început în formula: Căbuz, Samson, Pîrvulescu, C. Munteanu, Dumitrașcu, Cristea, Neag, Drăghici, Geantă, Ceapă, Dina, în timp ce la CS Afumați au evoluat: Obicen, Robicek, Buzea, Patriche, Ghe. Alex, Popa, Balgiu, Olariu, Vasile, Tudorache și Vlada.

În fața a 150 de spectatori, echipa noastră a avut lovitura de începere și a încercat să ducă jocul spre careul advers încă din debut. Pe un teren greu, ca de campionat județean, Samson a avut primul șut spre poartă, dar mingea s-a dus peste. În minutul 8, gazdele aveau să deschidă scorul după o fază pe partea dreaptă și o finalizare cu capul a lui Vasile Ștefan, singur cu Căbuz. După marcarea golului, jocul s-a stins și tot gazdele au fost mai prezente în fața careului Viperelor Albastre. Totuși, în minutul 20 se putea restabili egalitatea, dar șutul lui Bogdan Geantă a fost respins de portarul advers.

După doar o jumătate de oră de joc, Gane a fost nevoit să-l schimbe pe Mihai Dina, accidentat, pe teren intrând juniorul Adi Cîrstea. La faza imediat următoare, CS Afumați își mărea avantajul, când după o lovitură de colț, apărarea vâlcenilor a fost complet dezorganizată și Cristian Balgiu a punctat tot cu capul pentru 2-0. La pauză a fost 2-0 și speranțele pentru un rezultat bun erau minime. Ne-am așteptat la un iureș al oltenilor în debutul părții secunde, dar gazdele au gestionat foarte bine jocul. Mai mult decât atât, din minutul 53, putea fi 3-0 și tot în urma unei faze fixe, dar Tudorache a trimis cu capul puțin peste. Și după fix o oră de joc, echipa noastră a avut noroc, Patriche ajungând cu o fracțiune de secundă mai târziu la o minge trimisă în centrul careului lui Căbuz. Abia în ultimul sfert de oră al meciului, CSM a pus presiune pe apărarea adversă, dar din minutul 77, echipa lui Gane a rămas și-n inferioritate numerică, după eliminarea lui Cătălin Pârvulescu și deja era clar că cele trei puncte rămâneau la Afumați. Cu 8 minute înainte de final, Vâlcea reușea să reducă din handicap, după ce Geantă a reluat în bară, mingea a ajuns la Ceapă, care a punctat și a readus speranțele în tabăra vâlceană. Vipere s-au aruncat în atac, dar gazdele au punctat decisiv pe contraatac prin Vlada și zarurile erau aruncate. După 4 minute de prelungiri, scorul nu s-a mai modificat și CSM a pierdut 3 puncte importante. Vâlcenii rămân în a doua jumătate a clasamentului, cu șanse minime să urce până la finalul turului. În următoarea etapă, în Zăvoi vine Sepsi Sf. Gheorghe, într-un alt meci dificil pentru vipere.

Rezultate:

Vineri, 28 Octombrie
Juventus Bucureşti – ACS Berceni 5-0

Sâmbătă, 29 Octombrie
FC Academica Clinceni – CS Mioveni 1-4
FC Braşov – Metalul Reşiţa 2-0
a stat Dacia Unirea Brăila
Dunărea Călăraşi – ASU Politehnica Timişoara 2-3
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Chindia Târgovişte 2-1

Duminică, 30 Octombrie
CS Afumaţi – CSM Râmnicu Vâlcea 3-1
Olimpia Satu Mare – CS Baloteşti 2-1
Unirea Tărlungeni – UTA Bătrâna Doamnă 2-4

Luni, 31 Octombrie
Luceafărul Oradea – Foresta Suceava 14:00