Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Viperele, doar egal cu Olimpia

CSM îşi micşorează şansele de a prinde turneul de play-off şi are nevoie de un final de retur aproape perfect

CSM Râmnicu Vâlcea a sperat într-un debut victorios în anul 2015. Cu o echipă mult schimbată faţă de finalul lui 2014, Alexandru Pelici a jucat în sistemul obişnuit, cu un singur vârf împins, post pe care a mizat pe Marius Staicu. De partea cealaltă, o echipă solidă, bine aşezată în teren de Tiberiu Csik, gata să de lovitura pe contraatac. Vâlcenii au început mai bine, au pus presiune pe adversari încă din debut şi Staicu a avut şansa să deschidă scorul încă din debut dar şutul său putenic din interiorul careului s-a dus mult peste bara transversală (minutul 5). CSM a continuat atacurile şi Ovidiu Popescu a fost aproape de un gol de generic Tv după ce a şutat de la mare distanţă, mingea trecând milimetric pe lângă vinlcul porţii adverse. Câteva minune mai târziu, Olimpia a avut o ocazie mare, Faur a anticipat o pasă „acasă” a lui Ovidiu Popescu, a pătruns singur spre poarta vâlceană dar Ionuţ Stoica a reuşit să-l deposedeze cu un ultim efort, fiind aplaudat la scenă deschisă de întreaga asistenţă. În minutul 20 a venit rândul lui Andrei Popescu să se remarce, portarul vâlcean respingând în postură de unu la unu cu Bujor. Fazele au contiunuat să se succeadă la ambele părţi şi Adi Popa a fost la un pas să ajungă la o centrare ideală a lui Andei Neagoe dar tabela a rămas nemodificată. Scorul avea să fie deschis după 25 de minute de joc, atunci când Neagoe a pus latul la o minge venită de la Staicu. Bucuria vâlcenilor a durat doar două minute pentru că Faur a egalat cu o lovitură de cap din interiorul careului. Mai mult decât atât, la pauză oaspeţii conduceau cu 2-1, Rus învingându-l pentru a doua oară pe Popescu, singur singurel în careul vâlcean.

Konyeha, gol de un punct

Imediat după pauză, Alex Pelici l-a aruncat în luptă pe nigerianul Godwin Onyeha cel care a reuşit să imprime o viteză superioară atacurilor oltene. După o presiune constantă la poarta sătmărenilor, Vâlcea a egalat cu un sfert de oră înainte de final când Andrei Neagoe a trimis o centrare şutată în careul advers şi Onyeha a reluat din întoarcere pentru 2-2. Vâlcenii au cerut şi un penalty după o altă fază reuşită de nigerian care a marcat şi un gol anulat pentru poziţie afară din joc dar tabela nu s-a mai modificat până la final. CS Municipal a obţinut un singur punct care o menţine în cursa pentru accederea în turneul de play-off, cu şanse mai mici, însă. Vâlcenii joacă în runda viitoare un alt meci important, pe terenul slătinenilor de la FC Olt care au reuşit supriza etapei, 1-0 pe terenul argeşenilor de la CS Mioveni. Olimpia Satu Mare are şi ea un meci dificil, pe propriul teren cu a doua clasată în Seria de Vest, Metalul Reşiţa.

CSM RÂMNICU VÂLCEA – OLIMPIA SATU MARE 2-2
Stadionul Municipal din Zăvoi, spectatori 700
Arbitru: Ionuţ Valentin Iugulescu (Târgovişte); Asistenţi: Adrian Ionescu (Târgovişte) şi Florin Pucheanu (Ulmi)
Au marcat: A. Neagoe ’25, Konyeha ’73 / Faur ’27, R. Rus ’38
Au evoluat echipele:
CSM Rm. Vâlcea: A. Popescu – Samson, Ct. Pîrvulescu, I. Stoica (cpt.), Al. Ionescu – Ov. Popescu, Vl. Munteanu (L. Iordache ’84) – Ad. Popa (Codin ’64), Ad. Neagoe, B. Geantă (Konyeha ’46) – M. Staicu
Rezerve neutilizate: D. Popescu – Deaconescu, Himcinschi, Melcea
Antrenor: Alexandru Pelici
Olimpia Satu Mare: Anca-Trip – D. Muntean, Heil, Fl. Mureşan, Iuhas (cpt.) – R. Rus, Onicaş, Villand, Bic (Micaş ’87) – Bujor (Selagea ’72), Faur (Feier ’80)
Rezerve neutilizate: Şuta – M. Ioniţă, Szarczkopf, Cădar
Antrenor: Tiberiu Csik

Rezultate:

Metalul Reşiţa – FC Bihor Oradea 1-0
CSM Rm. Vâlcea – Olimpia Satu Mare 2-2
CS Mioveni – FC Olt Slatina 0-1
Şoimii Pâncota – Unirea Tărlungeni 0-4
Fortuna P. Câmpina – FC Caransebeş 0-3,
(la masa verde)
ACS Poli Timişoara a stat