Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal judeţean: Campioana se decide pe ultima sută de metri

• după un sezon palpitant, presărat cu acuze de blaturi, CS Şirineasa şi Flacăra Horezu îşi dispută supremaţia în Vâlcea

Din acest sezon competiţional al Superligii la fotbal au mai rămas de disputat doar trei runde, etape care vor decide noua campioană din Vâlcea. Au mai rămas în cursă dor două echipe, CS Şirineasa şi Flacăra Horezu, despărţite în clasament de un singur punct. Formaţia care va termina pe primul loc va participa la barajul de accedere în Liga a III-a, acolo unde nu mai avem o reprezentantă de ani buni, mai exact de la desfiinţarea formaţiei FC Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Sezon plin cu de toate, bătăi, acuze de blat

În comparaţie cu cele două sezoane care au trecut, cel actual a fost unul cu mult mai animat, din toate punctele de vedere. La începutul campionatului, patru erau formaţiile care în mod normal se puteau lupta pentru titlul judeţean şi implicit pentru participarea la barajul de promovare în eşalonul al treilea: CS Şirineasa, Flacăra Horezu, Posada Perişani şi Cozia Călimăneşti. În acest timp, specialiştii în fotbalul judeţean se aşteptau ca o altă grupare, Cavalerul Trac Cernişoara, să arbitreze această luptă. Au urmat etape încinse, bătăi şi acuze de blat. Primele incidente au apărut la meciul dintre Cavalerul Trac şi Posada Perişani, la finalul căruia fotbaliştii oaspeţilor sau plâns că au fost ameninţaţi şi loviţi de finanţatorul gazdelor, Robert Dican. În replică, acesta a spus că siţuaţia a fost total pe dos şi că elevii lui Mitică Teleşpan au fost recalitranţi şi s-au luat la harţă, inclusiv cu forţele de ordine. Tot Robert Dican i-a acuzat pe cei de la Posada că îi vor ajuta pe cei de la CS Şirineasa în lupta pentru câştigarea campionatului şi vor primi, în schimb, o calificare în fazele superioare ale Cupei României. Coincidenţă sau nu, Posada a ajuns în penultimul act al cupei după ce a eliminat, printre altele, echipa din Şirineasa.

FC Băbeni, buturuga mică

FC Băbeni nu s-a putut implica în lupta pentru promovare dar poate avea un rol decisiv în stabilirea noii campioane a judeţului Vâlcea. În pauza din iarnă, pe banca tehnică a băbenarilor a fost numit experimentatul Gabriel Mangalagiu şi din acel moment formaţia a început să pună probleme în campionat. De două ori, FC Băbeni a schimbat lidera şi de fiecare dată după un rezultat de egalitate (1-1), înregistrat pe propriul teren înpotriva formaţiilor Cozia Călimăneşti, respectiv Flacăra Horezu. De fiecare dată pe prima poziţie revenea CS Şirineasa.

Duminică e „finala”

Din pretendentele la câştigarea titlului de campioană a judeţului Vâlcea au mai rămas în cursă doar două, cu trei etape înainte de finalul sezonului. Posada Perişani a început slab campionatului şi nu a mai putut recupera terenul pierdut în timp ce Cozia Călimăneşti a ieşit din cursă spre finalul returului. Cavalerul Trac Cernişoara a dat impresia că poate pune probleme dar totul s-a terminat după un eşec la Tomşani, în urma căruia finanţatorul a decis să pună pe liber fotbaliştii cu experienţă şi să mizeze în continuare pe o echipă formată doar din juniori. Au mai rămas în cursă doar actuala lideră, CS Şirineasa şi ocupanta locului secund, Flacăra Horezu, formaţii care sunt despărţite în clasament de un singur punct. Totul se va decide în meciul direct de duminică, de la Şirineasa, acolo unde oaspeţii au ca singură variantă victoria în timp ce gazdele sunt avantajate şi de un eventual rezultat de egalitate. Interesant este cine va arbitra disputa care se anunţă încă de pe acum una încinsă. La precedentul derby, cel de la Călimăneşti dintre Cozia şi Şirineasa, AJV Vâlcea a decis să apeleze la „stranieri” şi în staţiune a venit celebrul Alexandru Tudor. Şi de această dată este posibil să fie delegat un purtător al ecusonului FIFA. Interesant este că la acest meci faţă în faţă se vor afla echipele cu cea mai bună apărare, CS Şirineasa, doar 14 goluri primite, respectiv cel mai bun atac, Flacăra Horezu, 106 goluri marcate.

Programul etapei:
Minerul Costeşti – Voinţa Orleşti
CS Creţeni – AS Mihăeşti
CS Şirineasa – Flacăra Horezu
Cozia Călimăneşti – Unirea Tomşani
Viitorul Valea Mare – Viitorul Dăeşti
Cavalerul Trac Cernişoara – CS Mădulari
FC Băbeni – Chimia Rm. Vâlcea
Minerul Ocnele Mari – Posada Perişani

Linia de clasament a celor două favorite:
1. CS Şirineasa 27 21 4 2 89-14 67
2. Flacăra Horezu 27 21 3 3 106-34 66