Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

E război, CSM joacă la Reşiţa

Cele două echipe au jucat în sezonul trecut la Vâlcea şi tensiunea a fost maximă • dacă învinge, echipa lui Niculescu ia o opţiune importantă la promovarea în primul eşalon

CS Municipal şi Damila Măciuca au avut în sezonul trecut un adevărat război de la distanţă. Gruparea din Măciuca îşi dorea promovarea în primul eşalon, municipalii stăteau liniştiţi la mijlocul clasamentului iar cele două conduceri se duelau pentru supremaţia în Vâlcea. La un moment dat, Dan Niţu şi compania au vrut să mute Damila de la Drăgăşani în Zăvoi dar acţionarul principal de la CSM, Cătălin Rufă, s-a opus cu vehemenţă. În teren, municipalii au reuşit să învingă în ambele partide, cu 1-0 la Drăgăşani şi tot cu 1-0 la Râmnicu Vâlcea. Cele şase puncte au fost decisive şi Damila a ratat „la mustaţă” accederea în primul eşalon. Cele 90 de minute din Zăvoi au fost extrem de tensionate, meciul a fost oprit de o ploaie torenţială şi reluat după mai bine de o oră. S-a terminat până la urmă şi fotbaliştii, antrenorii şi conducerea de la CSM a ieşit din stadion în huiduielile generale ale spectatorilor care i-au acuzat că au făcut jocurile pentru Corona Braşov, formaţie care avea să promoveze în primul eşalon. La câteva săptămâni distanţă, Rufă a intrat în disgraţia municipalităţii din Râmnicu Vâlcea şi a anunţat că pleacă, cu jucării cu tot, la Reşiţa. A urmat o manevră unică în fotbalul românesc modern. CS Municipal s-a transformat în Damila Măciuca, apoi în Metalul Reşiţa şi a plecat în localitatea ardeleană. Damila a devenit peste noapte CS Municipal şi a venit în Zăvoi, cu tot cu Niculescu şi lotul de fotbalişti. Formaţia controlată de senatorul Niţu a acceptat să preia şi datoriile fostei echipe din Zăvoi care s-au dovedit a fi cu mult mai mari decât se credea iniţial. CSM a fost la un pas să intre în procedură de insolvenţă dar până la urmă situaţia s-a redresat şi în acest moment datoriile aproape că au fost plătite.

Decisiv pentru Metalul, puncte importante pentru CSM

Meciul de sâmbătă, de la ora 11.00, are o importanţă aparte pentru ambele combatante. CS Municipal este pe primul loc al clasamentului, la egalitate de puncte cu CS Universitatea Craiova şi trei puncte la Reşiţa ar fi „de aur” mai ales că şi Metalul are şanse reale de a termina în prima jumătate a clasamentului. De partea cealaltă, reşiţenii antrenaţi de Costel Pană şi prezidaţi de vâlceanul Jean Turmacu, pot scăpa de grijile de participare la play-off în cazul în care se impun. Un eventual rezultat de egalitate pare a avantaja mai mult pe CS Municipal care mai are de jucat încă două meciuri decisive pe propriul teren cu FCM Târgu Mureş şi CSU Craiova. În partida din tur elevii lui Claudiu Niculescu s-au impus fără probleme, cu scorul de 3-1, după 90 de minute foarte bune făcute de Mihai Deaconescu şi compania.

Pericolul poate veni de la Opriţa

Costel Pană are la dispoziţie un lot valoros dar, faţă de meciul din tur a pierdut doi fotbalişti importanţi, Marius Tomozei şi Constantin Vătăjelu, plecaţi la FCM Târgu Mureş, respectiv CS Universitatea Craiova. Principalul pericol pentru poarta apărată de Florin Matache vine de la un fost jucător la Steaua şi Dinamo, Opriţa, în special la fazele fixe, Daniel fiind imbatabil la jocul cu capul. Interesant este faptul că un vâlcean get-beget este căpitanul echipei Metalul Reşiţa, Octavian „Bebe” Vasile. De partea cealaltă, Claudiu Niculescu ar putea veni cu două surprize notabile faţă de partidele precedente. Astfel, în unsprezecele de start ar putea să apară atacantul Ciprian Tănasă şi mijlocaşul brazilian Da Silva. Nici „Tase” şi nici brazilianul nu au jucat până acum pentru CSM într-un meci oficial. CSM vine după un succes important, 1-0 cu FC Universitatea în timp ce reşiţenii au obţinut un punct din deplasarea de la Oradea, 0-0 cu FC Bihor.

Programul etapei:

Gloria Bistriţa – UTA Arad

FCU Craiova – CS Mioveni

Metalul Reşiţa – CSM Râmnicu Vâlcea

FCM Târgu Mureş – CS FC Bihor Oradea

Olimpia Satu Mare – FC Olt Slatina

CSU Craiova – CS Minerul Motru