Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Debut cu dreptul pentru Damila

Drăgășenenii s-au îmbulzit să vadă primul meci în eșalonul second al Damilei Măciuca, după ce ani la rând nu mai văzuseră nici măcar partide de eșalon trei. După spusele patronului gazdelor, Dan Nițu, mai bine de 2000 de plătitori au luat locul în tribunele stadionului din orașul viilor pentru a-i vedea la lucru pe elevii lui Eric Linkar. Și nu au regretat alegerea făcută, chiar dacă Măciuca a avut în față una din candidatele la promovarea în primul eșalon, FCM Târgu Mureș. Mureșenii veneau din prima ligă, porneau ca favoriți dar acest lucru nu s-a văzut deloc în debutul meciului. Oltenii și-au luat tare adversarii, pe care i-au alergat pe tot terenul. După numai câteva minute scurse, Măciuca putea fi în avantaj dar Ionuț Stoica nu a găsit calea spre gol în situație bună. Dominarea elevilor lui Eric Linkar s-a concretizat în minutul 26, atunci când Codin nu a gre șit ținta, marcând cu capul după o centrare perfectă a lui Edi Stoica. Nici după acest gol fosta echipă de prim eșalon nu s-a trezit și tot Damila a fost la timona jocului. 1-0 la pauză și repriza secundă s-a disputat după coordonate asemănătoare, chiar Daniel Isăilă a încercat să rupă ritmul, arâncând în atac forțe proaspete, încă din primul minut. Cu zece minute înainte de final FCM Târgu Mureș putea egala, împotriva cursului jocului, după ce Bunea a scăpat singur pe contraatac dar a fost deposedat în ultimă instanță de Edi Stoica, unul dintre cei mai buni fotbaliști de pe teren. Scorul final a fost stabilit în prelungiri, de Voinea care a șiutat imparabil din apropierea careului advers. Damila a debutat astfel cu un succes mare și are acum două săptămâni de pauză pentru că va sta în etapa următoare. Două săptămâni în care Linkar și compania se pot gândi că obiectivul de salvare de la retrogradare poate fi schimbat lejer cu unul de atacare a promovării în primul eșalon.

Declarații:

Îmi felicit jucătorii, mă bucur în special pentru cei care au promovat cu mine la liga a II-a. Mă bucur, suntem un grup unit, am făcut un joc bun și am  câștigat. Am avut un adversar care are unele probleme și noi am profitat, dar pe viitor Târgu Mureș va forma o echipă foarte bună și se va bate la promovare. Felicit conducerea, patronii, edilii de la Drăgășani, care într-un timp foarte scurt s-au mobilizat și ne-au creat toate condițiile aici. Am început cu o victorie, este important pentru moralul jucătorilor, trebuie să ne prezentăm cu aceea și determinare la fiecare joc. Am mare încredere în echipă, avem mulți jucători tineri, va veni rândul tuturor, iar cei care vor intra trebuie să demonstreze că sunt la nivelul celor de azi. Multe echipe suferă financiar, dar bine că s-a dat drumul și a început campionatul, iar de la anul poate se vor face 2 serii cu echipe mai puține sau o singură serie”  Eric Linkar.

„Damila a câștigat pe merit, ne-a fost superioară la toate capitolele, au fost primii la minge, ne-au dominat la capitolul determinare, au avut mai multe ocazii. Nu șitiu cât de tare a fost Măciuca și cât de moi am fost noi, dar Damila este o echipă ambițioasă, bătăioasă, care a profitat din plin de slăbiciunile noastre. Gazdele sunt o echipă nou-promovată, au avut mult entuziasm. Noi am jucat doar cinci minute în prima repriză, după primirea golului și 15 minute în debutul părții secunde, prea puțin pentru pretențiile noastre. Am venit doar de o săptămână, încă sunt la stadiul de cunoaștere a echipei, dar e clar că dacă vrem să continuăm cu acest obiectiv, promovarea, mai avem foarte mult de muncă” Daniel Isăilă

CSM a stat și debutează sâmbătă

CS Municipal a stat în prima etapă a Ligii a II-a și va debuta în noul sezon competițional la finalul acestei săptămânii. Săptămâna de pauză în plus a fost cum nu se poate mai bună pentru echipa din Zăvoi care în numai două săptămâni a schimbat trei antrenori. Municipalii au făcut cea mai mare parte a pregătirii cu tehnicianul Alin Artimon, cel care și-a dat demisia, nemulțumit de campania de transferuri de la club și de situația de incertitudine. Pentru numai câteva zile a venit Imilian Șerbănică, cu elan muncitoresc dar și el a plecat, nu se șitie exact din ce motive. În fine, ultimul venit, probabil va și începe campionatul pe banca tehnică a CSM-ului. Piteșteanul Constantin Schumacher (36 ani) a condus ultima dată pe Juventus Colentina și are în spate o carieră interesantă de fotbalist și va avea ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Sâmbătă, CS Municipal debutează chiar pe terenul unde Constantin a făcut istorie, la Pitești. Gruparea argeșeană a jucat în prima rundă în deplasare, la Oradea, acolo unde a cedat cu 0-1. Interesant este că CSM și FC Argeș s-au mai întâlnit în această vară, într-un meci amical care a durat mai puțin de zece minute. Vâlcenii au părăsit terenul după ce Tomozei a fost luat la bătaie de oficiali ia argeșenilor și Artimon, pe atunci principal în Zăvoi, a ordonat retragerea. Altfel, pe ultima sută de metri, formația vâlceană a reu șit și câteva transferuri, legitimând fotbaliști care nu au avut loc la alte echipe. Astfel, în Zăvoi au ajuns Marius Toma și Andrei Neagoe, ambii pu și pe liber de Farul Constanța.

Damila Măciuca FCM Târgu Mureș 2-0 (1-0)

Au marcat: Codin (26), Voinea (90)

Stadionul municipal din Drăgășani, spectatori aproximativ 2000

Au arbitrat: Nicolae Cătălin Botaș (Timișoara); Bogdan Gheorghioiu (Timișoara) și Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj).

Au evoluat formațiile:

Damila: Botaș – Samson, I. Stoica, Posteucă, E. Stoica – Melcea, L. Iordache, Lircă (88, Hlincă) – Ad. Popa (82, Bălan), Codin (75, Voinea), B. Geantă. Antrenor: Erik Lincar. Rezerve: D. Geantă, Pârvulescu, Bucuroaia, Rogozan

FCM: Botoșer – Szilagy, Nicu, Pascariu, S. Stancu Șaim (46, Sfârlea), Dâlbea (68, Bunea), Hanca, Vagner – Kinczel, Apostu (46, Pădurețu). Antrenor: Daniel Isăilă. Rezerve: Negru, P. Pop, S. Stoica, Deaconescu.