Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: CSM Ramnicu Valcea

CSM vrea să bată şi pe Olimpia

Foto: CSM Ramnicu ValceaCSM Râmnicu Vâlcea a fost la un pas să nu înceapă această ediţie de campionat după ce acţionarul principal al formaţiei din Zăvoi, Damila, a anunţat că este posibil să îşi retragă susţinerea. Până la urmă s-a pornit la un nou drum dar fără obiectivul de promovare pe care Viperele Albastre l-au avut în sezoanele trecute. Vâlcenii şi-au propus accederea în play-off, într-o serie din care mai fac parte echipe cu nume, care au trecut prin primul eşalon, FC Braşov, Gaz Metan Mediaş, CS Mioveni sau Universitatea Cluj. Elevii lui Alex Pelici au debutat cu stângul, înfrângere la Caransebeş dar a urmat o serie de opt meciuri fără înfrângere, cu punct câştigat la Mediaş şi Arad, cu victorie la Mioveni şi alte succese pe propriul teren. Rezultatele i-au propulsat pe olteni până pe locul secund al clasamentului, la doar trei puncte distanţă de FC Baia Mare, lidera surprinzătoare a Seriei de Vest.

„Încă nu am realizat nimic”

Tehnicianul principal al echipei, Alex Pelici, este conştient că din acest campionat mai este mult de jucat şi echipa pe care o antrenează încă mai are de muncă: „Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, încă nu am realizat nimic şi mai este mult de jucat din acest campionat. Continui să cred că în această serie orice este posibil. Orice echipă poate bate pe orcine şi, în afară de FC Baia Mare, nu există altă formaţie fără înfrângere. Noi avem un meci dificil în faţa unei echipe care joacă bine în deplasare”.

Olimpia, adversar periculos

Sâmbătă, de la ora 11.00, în Zăvoi, CSM Râmnicu Vâlcea întâlneşte un adversar care joacă mai bine în deplasare, Olimpia Satu Mare. Sătmărenii sunt pe poziţia a cincea a clasamentului, la patru puncte distanţă de CSM şi are la activ patru victorii. Interesant este că trei dintre ele au fost scoase din deplasări. Şi ultima dintre ele, cea de la Pâncota, s-a terminat cu trei puncte, după 0-1. Tehnicianul Tiberiu Csik nu are la dispoziţie fotbalişti cu nume dar se bazează pe unitatea grupului şi pe organizarea bună din defensivă. În mod normal „Oli” va miza sâmbătă pe arma contraatacului în tmp ce vâlcenii vor încerca să înscrie rapid şi să-i facă pe oaspeţi să iasă din avanposturi. Altfel, o altă partidă extrem de interesantă a rundei va avea loc la Braşov, acolo unde se deplasează CS Mioveni.

Programul etapei:

CSM Rm. Vâlcea – Olimpia Satu Mare
FC Braşov – CS Mioveni
FCM Baia Mare – Universitatea Cluj
FC Caransebeş – Gaz Metan Mediaş
Metalul Reşiţa – Unirea Tărlungeni
FC Bihor Oradea – UTA Bătrâna Doamnă
Chindia Târgovişte – Şoimii Pâncota