Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM trăiește periculos

vâlcenii au fost la un pas să plece cu punct sau puncte de la Târgoviște dar au gre șit inexplicabil în ultima parte a meciului

CS Municipal a jucat înainte de sărbătorile pascale pe un teren dificil, de unde puține echipe au plecat neînvinse în această ediție de campionat. Elevii lui Alin Artimon au dat piept cu formația Chindia Târgoviște, care a avut în unsprezece de start și doi fotbaliști din Zăvoi, portarul Dorin Perianu și atacantul Răzvan Dobre. Toată lumea, inclusiv cei 3000 de spectatori se așteptau la un asalt al gazdelor, încă din debut dar nu a fost deloc așa. Bine așezați în teren, oltenii au respins cu lejeritate atacurile Chindiei, au trecut cu bine de lovitura liberă bine executată de Pătru, în minutul 8 și apoi au reu șit să deschidă scorul. Două minute mai târziu, Nelu Nicolae a gândit inteligent o fază și a șiutat imparabil pentru Perianu. A urmat o perioadă de dominare a gazdelor și în minutul 22 Șerban a avut în vârful ghetei golul egalizator dar a trimis puțin pe lângă din situație ideală. Zece minute mai târziu Dobre l-a imitat și poarta apărată de Robert Tufi și a rămas intactă. Mai mult decât atât, CS Municipal a avut marea șiansă să termine prima repriză în avans de două goluri dar Stoica a fost neinspirat, singur cu portarul advers, la doar câțiva metri distanță. Chindia Târgoviște CS Municipal 0-1 la pauză și speranțele într-un rezultat pozitiv au rămas intacte pentru elevii lui Alin Artimon și Cristi Lazăr.

 Două greșeli mari, două goluri primite

 Repriza secundă a fost una cu ghinion pentru municipali. CSM a început, din nou, foarte bine și a ratat o ocazie imensă în minutul 48. Internaționalul de juniori, Vătăjelu, a reu șit o cursă formidabilă dar nu a avut puterea să o transforme în gol, șiutul său trecând puțin pe lângă. Apoi Chindia a pus stăpânire pe joc și golul egalării plutea în aer. În minutul 65, Robert Tufi și a scăpat în față o minge și Băluță a profitat, marcând simplu pentru 1-1, de la câțiva metri de linia porții. În ciuda sfaturilor primite de pe banca tehnică, vâlcenii au continuat să fie nesiguri în apărare și golul doi al gazdelor a venit normal. În minutul 81 Poiană a executat bine un corner și Verdeș a reluat cu capul, ca la antrenament. Funda și CSM-ului au fost spectatori în timp ce Tufi și nu a schițat nici măcar un gest. 2-1 a fost scorul înregistrat la finalul întâlnirii, rezultat care complică situația formației din Zăvoi. Vâlcenii nu au ajuns pe un loc retrogradabil dar au fost egalați la puncte de Mureșul Deva, în timp ce Juventus București și FC Olt Slatina sunt la numai două puncte distanță.

Prima „finală” cu Mureșul

În runda viitoare CS Municipal joacă un meci capital, pe propriul teren. Elevii lui Artimon primesc vizita devenilor de la Mureșul și sunt obligați să se impună pentru a nu se afunda în clasament. În partida disputată în tur, Mureșul s-a impus la limită, 2-1, după 90 de minute care au stârnit suspiciuni. O altă dispută foarte importantă pentru vâlceni se va disputa între FC Olt și FC Maramureș, alte două echipe aflate în lupta pentru evitarea retrogradării. Cealaltă pretendentă la salvare, Juventus, are șianse minime să plece cu puncte de pe terenul liderei Gloria Bistrița. Altfel, la Timișoara va avea loc derbiul Banatului, între Poli și UTA Arad. Este posibil ca pentru timișoreni să fie ultima partidă înainte de faliment.

Rezultate:

FC Argeș Juventus București 2-1

Mureșul Deva Arieșul Turda 3-0

Chindia CS Municipal 2-1

Luceafărul Oradea FC Bihor Oradea 1-0

FC Maramureș Alro 1-0

FC UTA Arad FC Olt 2-1

Gaz Metan Severin Poli Timișoara 1-1

Unirea Alba Iulia Gloria Bistrița 1-2

Clasament:

1. Gloria Bistrița              50(+17) 2. FC Timișoara              46(+16) 3. Chindia                       35 (+2) 4. UTA Arad                   34 (+1) 5. Gaz Metan Severin      34 (+4) 6. FC Argeș                    34 (+1) 7. Luceafărul Oradea       33 (0) 8. Alro Slatina                 31 (+1) 9. Unirea Alba Iulia          28 (-5) 10. FC Bihor                   26 (-4) 11.FC Maramureș           25 (-8) 12. CS Municipal            19 (-11) 13. Mureșul Deva            19 (-14) 14. Juventus                    17 (-16) 15. FC Olt                                17 (-16)

Vlad Soare