Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM trage ultimul cartuş la Oradea

„Viperele” sunt nevoite să plece cu toate cele trei puncte pentru a ierna pe loc de play-off

CSM Rm. Vâlcea termină acest an cu un meci cât se poate de important, sâmbătă de la ora 11.00. Elevii lui Alexandru Pelici se deplasează la Oradea pentru meciul cu FC Bihor şi au mare nevoie de toate cele trei puncte pentru a ierna pe un loc de play-off. În acest moment „viperele albastre” sunt pe poziţia a şasea a clasamentului, ultima care asigură prezenţa în turneul de promovare. La un singur punct distanţă de municipali este FC Olt Slatina, formaţie care are un meci mai puţin disputat şi care în această rundă joacă pe propriul teren cu un adversar accesibil, Şoimii Pâncota. De cealaltă parte, orădenii nu mai pot spera la accederea în play-off, trec printr-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar şi sunt pe penultima poziţie a ierarhiei.

Pelici, faţă în faţă cu fosta echipă

Tehnicianul principal al vâlcenilor îi cunoaşte perfect pe adversarii de sâmbătă pe care i-a antrenat până la venirea la CSM Rm. Vâlcea. În meciul din turul campionatului, antrenorul timişorean era pe banca tehnică de la Oradea şi a reuşit să scoată un egal alb în Zăvoi, moment din care oltenii au început să îşi diminueze şansele de promovare în primul eşalon. „Nu o să fie un meci uşor, noi mergem la Oradea să obţinem maximum. Am antrenat la FC Bihor, am încercat acolo să îmi fac datoria cum am putut mai bine, din păcate au fost multe probleme. Nu trebuie să-i subestimăm pe cei de la FC Bihor, au făcut egal cu Reşiţa, egal cu Vâlcea. Una peste alta, noi am întâlnit primele patru echipe de când am venit eu. Nu am câştigat nici la Mioveni, nici la Timişoara nici cu Reşiţa dar nu am fost inferiori. După partida de sâmbătă vom face o analiză completă a parcursului din acest sezon şi vom vedea ce este de făcut”, spune Alex Pelici. Altfel, vâlcenii au plecat spre Oradea în dimineaţa zilei de joi, urmând ca vineri să susţină un antrenament pe stadionul care va găzdui partida. CSM nu îi va putea folosi pe Mihai Deaconescu şi Iosif Melcea, primul accidentat, al doilea încă în refacere. De asemenea, incertă este folosirea lui Samson, cel care a suferit o întindere la meciul de pe propriul teren cu Metalul Reşiţa.

Derby la Timişoara

Cel mai interesant meci al rundei de final a anului 2014 va avea loc la Timişoara, acolo unde lidera clasamentului, ACS Poli, primeşte vizita reşiţenilor de la Metalul care în cazul unui succes se pot apropia la un singur punct de elevii lui Dan Alexa, pe care îi pot întrece în runda de debut a anului 2015, atunci când timişoreni vor sta. În partida jucată în tur, Reşiţa s-a impus fără prea mari probleme, cu 2-0, după 90 de minute pe care le-au dominat cu autoritate şi în care au mai ratat o sumedenie de ocazii. Interesantă şi cu implicaţii mari în partea superioară a clasamentului este şi meciul de la Târlungeni, acolo unde se deplasează a doua clasată în Seria de Vest, Fortuna Poiana Câmpina. Iubitorii fotbalului din Râmnic stau cu un ochi şi la meciul de la Slatina, dintre FC Olt şi Şoimii Pâncota şi speră ca oaspeţii să furnizeze surpriza.