Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM nu a debutat cu dreptul

elevii lui Mitu au remizat pe propriul teren cu Unirea Alba Iulia și au rămas pe locul 14 al clasamentului, la egalitate de puncte cu FC Olt

 CS Municipal a început cu multă încredere returul de campionat. Fotbaliștii, conducătorii clubului și tehnicienii au anunțat că a fost o pauză competițională excelentă, cu o pregătire bună și meciuri amicale utiule. Ar fi trebuit să urmeze un succes la debut, contra formației Unirea Alba Iulia, una din grupările care stau liniștite undeva în partea superioară a clasamentului. Din păcate, tehnicianul Mitu nu a putut alinia cel mai bun unsprezece și acest lucru s-a văzut. Fără Stoica (ruptură musculară), Mitu, Gogoșoiu, Popescu (gripați), Vătăjelu (selecționat la lotul Under 19), CSM s-a descurcat destul de bine o repriză dar nu a mai pus probleme în cea de-a doua.

O repriză de fotbal

Antrenorul principal al formației vâlcene a introdus în echipa de start trei noi fotbaliști, toți adu și din străinătate. Dauda, Makhtar și N Kongue ar fi trebuit să aducă un plus vizibil dar numai primul a dat impresia că poate ajuta echipa. Ceilalți doi, folosiți ca atacanți, au pus pericol în rare cazuri și au fost anihilați rapid de funda și rapizi. Meciul a avut nevoie de puține minute de tatonare și scorul a fost deschis repede de Unirea Alba Iulia. În minutul 10, oaspeții au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri distanță și apărarea vâlceană s-a așezat pentru o eventuală centrare periculoasă. Nu a fost cazul pentru că Bumbac a reu șit un șiut de zile mari și mingea s-a oprit „la păianjen”, lăsându-l fără replică pe veteranul Robert Tufi și. Oltenii au părut descumpăniți de golul primit dar s-au străduit să revină în meci și să egaleze. Au reu șit în minutul 23, după o lovitură de colț. Pârvu a preluat o minge prelungită bine cu capul de Kalai și 65 de minute păreau suficiente pentru un gol al victoriei, un gol de trei puncte necesare ca aerul pentru vâlceni. La scurt timp, N Kongue a avut șiansa să debuteze cu gol dar șiutul său a fost deviat pe lângă poartă de un fundaș advers. Până la pauză s-a jucat pe contre, meciul a fost unul plăcut pentru spectatori care în dese rânduri i-au încurajat pe vâlceni. La pauză a fost 1-1 dar speranțele pentru un succes rămâneau intacte.

Nimic după pauză

După pauză, CS Municipal a arătat ca o echipă de Liga a III-a. Atacurile sterile nu au pus pericol pentru poarta adversă iar ardelenii nu au avut de făcut decât să stea bine în apărare. Cum nici Unirea nu s-a omorât cu ofensiva, mulțumindu-se cu un punct în clasamentul adevărului, cele 45 de minute au fost plictisitoare. Parcă meciul se juca în ultima etapă a campionatului și rezultatul nu mai conta la nimic. Inevitabil scorul final a fost 1-1, unul dezavantajos pentru elevii lui Marius Mitu și Mitică Teleșpan. CS Municipal rămâne pe un loc retrogradant, la egalitate de puncte cu următoarea clasată, FC Olt și pentru municipali se anunță vremuri grele. Chiar dacă vor retrograde numai două formații, echipa vâlceană poate avea mari emoții pentru că jocul nu merge și fotbaliștii par deja vlăguiți de puteri.

Rezultate:

Gloria Bistrița  -  Chindia Târgoviște 1-0

Mureșul Deva  -  Luceafărul Oradea 0-4

FC Argeș Pitești  -  FC Maramureș B. Mare 2-1

Juventus București  -  FCM UTA Arad 0-2

Arieșul Turda  -  Gaz Metan Severin 0-3

(la „masa verde”)

CSM Rm. Vâlcea  -  Unirea Alba Iulia 1-1

Alro Slatina  -  FC Olt 3-0

FC Bihor Oradea  -  Politehnica Timișoara 0-2

 

Clasamentul la finalul turului de campionat

1. FC Timișoara              16      11       Â Â Â Â Â Â  1        28-10           37(+16) 2. Gloria Bistrița              16      11       Â Â Â Â Â Â  1        30-13           37(+10) 3. Gaz Metan Severin      16      8        2        6        24-17           26 (+5) 4. FC Argeș                    16      7        5         Â Â Â Â Â Â  22-21           26 (-1) 5. Alro Slatina                 16      7         Â Â Â Â Â Â  5        20-1  Â Â Â Â Â Â Â Â Â  25 (+1) 6. UTA Arad                   16      6        6         Â Â Â Â Â Â  21-12           24 (0) 7. Chindia                       16      6        6         Â Â Â Â Â Â  15-12           24 (0) 8. Unirea Alba Iulia          16      5        8        3        16-11           23 (-1) 9. Luceafărul Oradea       16      6         Â Â Â Â Â Â  6        18-16           22 (-2) 10. FC Bihor                   16      5        5        6        16-23           20 (-4) 11.FC Maramureș           16      3         Â Â Â Â Â Â  9        21-2  Â Â Â Â Â Â Â Â Â  16 (-8) 12. Mureșul Deva            16      5        1        10      12-33           16 (-11) 13. FC Olt                                16       Â Â Â Â Â Â  3        9        14-22           15 (-9) 14. CS Municipal            16       Â Â Â Â Â Â  3        9        16-25           15 (-9) 15. Juventus                    16      2        6        8        12-19           12 (-15)

Arieșul Turda s-a retras din campionat  și va pierde toate meciurile din retur cu 0-3

Etapa viitoare:

Chindia Târgoviște  -  Mureșul Deva

Luceafărul Oradea  -  FC Argeș Pitești

FC Maramureș B. Mare  -  Juventus București

FCM UTA Arad  -  Arieșul Turda

(nu se joacă)

Gaz Metan Severin  -  CSM Râmnicu-Vâlcea

Unirea AIba-Iulia  -  FC Bihor Oradea

Politehnica Timișoara  -  Alro Slatina

FC Olt  -  Gloria Bistrița

Teleșpan a fost sacrificat

La puțin timp după terminarea meciului dintre CS Municipal și Unirea Alba Iulia, conducerea formației vâlcene a luat decizia de a nu-l mai chema la echipa mare pe secundul Mitică Teleșpan. Acesta va coordona centrul de copii și juniori, aflat în degringoladă potrivit conducerii. În locul lui Teleșpan a fost adus un antrenor de la Sportul Studențesc, Gabi Prodan, urmând ca aceasta să colaboreze cu Marius Mitu. Altfel, principalul din Zăvoi și-a adus la Râmnicu Vâlcea soția și copilul, alături de care va locui în continuare.

Speranțe mici la Severin

 În runda viitoare a campionatului, CS Municipal va da piept cu una dintre formațiile solide ale campionatului, Gaz Metan Severin. Severinenii au reu șit să se impună și în meciul din tur din Zăvoi, 0-1 și au stat în prima etapă a returului, pentru că ar fi trebuit să joace cu Arieșul Turda, echipă retrasă din campionat. Gaz Metan este antrenată de experimentatul Marian Bondrea, tehnician care a făcut carieră la Electroputere Craiova și la Universitatea Craiova dar care a trecut și pe la CS Municipal. Gruparea severineană este pe locul trei al clasamentului în Seria a II-a și are șianse să ajungă în primul eșalon, în cazul în care Politehnica Timișoara sau Gloria Bistrița nu vor reu și să se licențieze și Federația Română de Fotbal va proceda ca și la finele sezonului trecut. Altfel, Bondrea este optimist în ceea ce privește parcursul pe care formația sa îl va avea în returul de campionat: „Ne așteaptă un retur foarte dificil. Sunt multe echipe care s-au întărit în iarnă și care vor lupta pentru locul trei. Ne vom juca și noi șiansa, dar cred că va conta forma de moment. De și Bistrița și Timișoara s-au distanțat, cred că va fi cel mai echilibrat retur din ultimii ani. Echipele sunt apropiate valoric. Am făcut transferuri bune, dar și celelalte echipe s-au întărit pe măsură”. Din fericire, sunt șianse reale ca măcar o parte din fotbaliștii vâlceni indisponibili la ora meciului cu Unirea Alba Iulia să fie recuperați la ora meciului de la Severin.

„A fost un joc slab”

Stelian Gherman, antrenorul formației Unirea Alba Iulia, a spus la conferința de presă care a urmat meciului din Zăvoi, conferință la care tehnicienii vâlceni au refuzat să participe: „A fost un joc modest de ambele părți. Era normal să fie așa, venim după o pauză competițională lungă în care formațiile se pregătesc pe gheață, pe zăpadă sau pe sintetice. Eu cred că trebuie schimbat sistemul competițional. Multe nu se pot spune, nici noi nici clubul vâlcean nu a prins o zi bună. Oricum, în primele 4, 5 etape oricărei echipe îi va fi greu să joace pe propriul teren pentru că echipa oaspete se așază defensiv pe teren și vrea un rezultat de egalitate sau o victorie. Așa a fost și cazul nostru. Noi ne dorim să rămânem sus în clasament. Dacă vom putea ataca promovarea o vom face-o, depinde de situația echipelor de pe primele locuri. Financiar stăm binișor acum, suntem cu salariile aproape la zi. Nu neg că am avut o perioadă dificilă, nu s-au luat banii trei luni dar e bine că a trecut. Mai avem bani de încasat pentru niște transferuri dar vom ține de ei.”

Timișoara revine pe primul loc al clasamentului

Prima etapă a returului de campionat a fost una cu noroc pentru vicecampioana en-titre a României, Politehnica Timișoara. Formația din Banat a revenit pe primul loc al clasamentului Seriei a II-a, devansând la golaveraj pe Gloria Bistrița. Timișorenii s-au impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la FC Bihor Oradea, în timp ce bistrițenii au învins la limită pe FCM Târgu Mureș, 1-0, golul victoriei fiind înscris în prelungirile meciului. Primele două clasate au emoții mari în ceea ce privește revenirea în Liga I, nu din cauza meciurilor din campionat, pe care îl domină cu autoritate ci din cauza licenței pe care ar trebui să o obțină. Potrivit presei centrale, și Poli și Gloria au grave probleme financiare.

Vlad Soare