Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM joacă prima din cele şase finale!

• elevii lui Niculescu se deplasează la Bistriţa pentru meciul cu Gloria, echipă rămasă fără Tata Jean

După meciul câştigat greu cu CS Mioveni, pentru elevii lui Claudiu Niculescu urmează şase etape decisive pentru îndeplinirea obiectivului de promovare în primul eşalon. Vâlcenii vor evolua în deplasare cu Gloria Bistriţa, Olimpia Satu Mare şi Metalul Reşiţa şi pe propriul teren cu CS Universitatea, FC Universitatea şi FCM Târgu Mureş şi vor termina sezonul regulat pe terenul ultimei clasate, Minerul Motru. Municipalii sunt în acest moment pe primul loc al clasamentului dar pe ultimul în ierarhia de play-off şi are mare nevoie de puncte în faţa contracandidatelor la promovare. CS Municipal a strâns numai cinci puncte în meciurile decisive cu celelalte cinci echipe din top şase: patru cu FC Olt Slatina şi unul cu Gloria Bistriţa, elevii lui Niculescu cedând întâlnirile din deplasările cu FCU, CSU şi FCM Târgu Mureş. Echipa vâlceană poate acumula maximum 17 puncte până la final dacă nu se schimbă ierarhia primelor şase clasate din acest moment.

Gloria, prima dată

fără Tata Jean

Sâmbătă, de la ora 11.00, CS Municipal, joacă prima „finală” în faţa unei echipe aflate în degringoladă. Cu probleme financiare şi aflată în procedură de insolvenţă, Gloria Bistriţa a rămas şi fără aportul preşedintelui de onoare, Jean Pădureanu, condamnat la închisoare cu executare în dosarul transferurilor. „Tata Jean” a condus destinele formaţiei ardelene mai bine de 20 de ani şi a reuşit să o menţină în primul eşalon. Despre şpreşedintele de legendă s-a spus că a fost capul unei Cooperative care a funcţionat peste zece ani în Divizia A şi apoi în Liga I. Bistriţenii au debutat cu un eşec în anul 2014, înfrângere pe terenul orădenilor de la FC Bihor dar şi aşa au un lot echilibrat, cu mulţi fotbalişti care au evoluat în primul eşalon şi chiar în cupele europene. Niculescu şi compania vor trebui să găsească soluţii de anihilare a lui Curtuiuş, unul dintre golgheterii echipei, care a jucat şi în Zăvoi acum câţiva ani. Albuţ, Polgar, Nalaţi sau Mărginean sunt alţi fotbalişti care pot face diferenţa. În meciul din tur, CS Municipal şi Gloria Bistriţa au terminat la egalitate, 2-2, după 90 de minute spectaculoase. Vâlcenii au egalat în final dar au fost dezavantajaţi de arbitrul de centru care le-a refuzat o lovitură de la 11 metri după un henţ în careu care se putea observa şi de pe Dealul Capela.

Metalul – FC Olt, meci decisiv pentru play-off

O altă partidă interesantă va avea loc la Reşiţa, acolo unde Metalul din localitate va primi vizita slătinenilor de la FC Olt. Meciul este decisiv pentru participarea în turneul de play-off, cele două combatante fiind la egalitate aproape perfectă, pe locul 7, respectiv 6. Formaţia care se impune ia o opţiune importantă pentru top 6 în timp ce un eventual rezultat de egalitate îi avantajează pe olteni. Interesant este şi dacă FC Universitatea se prezintă la meciul de pe propriul teren cu FC Bihor Oradea. Dacă vor fi bifa a doua neprezentare consecutivă, „juveţii” riscă excluderea din campionat.