Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cine-i mai tare în Vâlcea, Horezu sau Şirineasa?

Fotbalul vâlcean îşi va desemna miercuri campioana din acest an, formaţia care ne va reprezenta la barajul de accedere în eşalonul al treilea. Finala va avea loc, de la ora 18.00, pe terenul mare al bazei sportive din Zăvoi şi va avea la start cele mai bune echipe din acest sezon, Flacăra Horezu şi AS Şirineasa.

Horezenii, 7-3 cu FC Băbeni

Campioana en-titre a judeţului, Flacăra Horezu, pare favorită şi de această dată. Horezenii au deja un succes în faţa echipei antrenate de Lucian Giurcă, în ultimul act al Cupei României, pe care au cucerit-o în finala care a avut loc la Valea Mare. Elevii lui Vasile Ilinca nu au avut prea mari probleme în meciurile din semifinale, unde au întâlnit pe FC Băbeni. Horezenii şi-au asigurat calificarea încă din tur, când au învins la Băbeni cu 4-2. Returul din Treapt a fost o simplă formalitate, Flacăra impunându-se cu scorul de 3-1.

Şirineasa, 9-1 cu Stejarul Vlădeşti

Şi AS Şirineasa a avut o misiune uşoară în penultimul act al competiţiei, atunci când a trecut de Stejarul Vlădeşti, tot după două succese. În turul de la Vlădeşti, trupa lui Giurcă a câştigat cu scorul de 3-0, marcând toate golurile în ultimul sfert de oră al întâlnirii. În returul de la Şirişeasa s-a înregistrat scor de tenis, 6-1. AS Şirineasa trece, însă, prin frământări interne intense, după ce primarul Dan Săraru şi-a pierdut mandatul.

Barajul e tur-retur

Echipa care va câştiga finala campionatului va ajunge la barajul de accedere în Liga a III-a la fotbal. Faţă de sezoanele precedente, accederea în fotbalul mare se va face după o dublă manşă şi nu într-un singur meci eliminatoriu cum era până acum. Judeţul Vâlcea a ratat toate promovările din ultima perioadă, ultima echipă care a reuşit să câştige un baraj fiind Damila Măciuca, actuala CSM Râmnicu Vâlcea.