Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Boxul vâlcean, la cota de avarie

DEZAMĂGIRE. Leonard Doroftei, președintele Federației Naționale de Box, a fost, pentru câteva zile într-un periplu de verificare a sălilor de antrenament din Rm. Vâlcea, Slatina și Tg. Jiu, iar concluzia a fost una foarte dură. Acesta a fost foarte dezamăgit de starea sălilor de antrenament ale Clubului Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea.

Fostul campion mondial la box a criticat în termeni duri, în cadrul unei întâlniri avută la sediul Primăriei cu consilierul local Adrian Pandurașu și cu consilierul primarului, Ion Ionescu, condițiile sanitare precare de la clubul vâlcean. Doroftei a asigurat, cu această ocazie, că va sesiza toate structurile abilitate să ia măsuri asupra acestei situații, în vederea îmbunătățirii cât mai rapide și substanțiale a condițiilor de antrenament pentru tinerii boxeri vâlceni. „Leonard Doroftei a vizitat sala de box care a creat talentele noastre locale, care au câștigat și premii naționale și pot să vă spun că a rămas vizibil afectat, am ținut legătura telefonic cu el, am discutat și mi-a spus că intenționează să atragă atenția asupra stării deplorabile a sălii de antrenament. Într-adevăr, acolo, din anul 1987, nu s-a făcut nicio reparație, nici măcar cu o găleată de lavabil nu s-a dat. Parchetul este umflat, pereții scorojiți, nu mai vorbesc despre starea dușurilor și a grupurilor sanitare. Primăria a încercat să reabiliteze măcar rețele termice, însă nu s-a putut interveni din cauza împotrivirii conducerii clubului CS Chimia. Primăria nu are dreptul să intervină pentru că respectivul imobil aparține CS Chimia. Nu au vrut să coopereze sub nicio formă. Printr-o hotărâre de guvern de acum 10 ani, li s-au dat drepturile de exploatare a incintei unde funcționează sala de box, a pistei de atletism și încă a unui imobil. Toate sunt în aceea și stare deplorabilă. Există riscul ca sala să fie închisă dacă lucrurile nu intră în normal” susține consilierul local Adrian Pandurașu.

Doroftei a luat taurul de coarne

Contactat telefonic, fostul campion mondial la box ne-a împărtă șit impresiile nu tocmai plăcute despre vizita la Rm. Vâlcea, adăugând că se va implica personal pentru ca situația să se schimbe. Mai mult, Leonard Doroftei a promis că se va întoarce și săptămâna viitoare la Vâlcea pentru că a fost profund impresionat de copiii pe care i-a găsit la sala de box și vrea să revină. „Vă spun  sincer că sunt foarte dezamăgit. Nu m-am așteptat să găsesc așa ceva la Rm. Vâlcea, de unde provin copii talentați care sunt în lotul național sau care au câștigat cupa României. Nu pot decât să-i felicit pentru dăruirea lor. Nimeni nu ar intra să se antreneze într-o asemenea sală. Nu poți să-i la și pe copii să se antreneze în mizeria aia. Sunt copiii noștri! Toată iarna, sportivii s-au antrenat în frig. Este inacceptabil așa ceva. Ieri, am făcut un antrenament cu ei și le străluceau ochii de bucurie că în sfârșit îi bagă cineva în seamă și le ascultă problemele. Voi reveni săptămâna viitoare în Vâlcea să vedem cum putem remedia lucrurile. Nici acum 100 de ani, boxerii nu se antrenau în condițiile pe care eu le-am găsit în sala de box de la Rm. Vâlcea” ne-a declarat Leonard Doroftei.

Dumitru Drăguță, anonimul din fruntea CS Chimia

CS Chimia îl are la conducere le Dumitru Drăguță, cel care este director încă de pe vremea în care clubul avea și echipă de fotbal. A pierdut postul pentru o scurtă perioadă, mai 2009 – decembrie 2010, timp în care a fost numit Paul Dinu, antrenor de karate. Drăguță a atacat decizia și a revenit la conducere prin decizie judecătorească, pentru patru luni după care a fost, din nou revocat. După ce Paul Dinu a preluat șiefia Direcției Județene de Sport, Dumitru Drăguță a participat singur la concurs și și-a recâștigat postul. Avocat de profesie, directorul de la Chimia se apropie de vârsta pensionării de care-l mai despart câțiva ani. Zvonurile spun că trece rar pe la sediul clubului aflat la sala polivalentă și subalternii sunt cei care se ocupă mai mult de activitate. Dovadă că activitatea de la clubul vâlcean este una „intensă” este site-ul grupării pe care se poate citi ca ultimă actualizare rezultatele obținute de către sportivi pe semestrul I din anul competițional 2007.

MAGDA POPESCU