Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Zece tineri români tratați ca sclavi

Zece tineri români au trăit o adevărată dramă în Spania și Italia. Ei au fost racolați în luna martie de un român care le promitea locuri de muncă cu salarii mari şi cazare în agricultură și construcții. Ofertele de muncă erau pentru Sicilia – Italia și Malaga – Spania. Cei care au ajuns în Sicilia au fost cazați în condiții mizere și nu au fost plătiți cu lunile deși munceau încontinuu. „Ne-au culcat în saivane, în grajduri de animale. Oile erau duse la munte în perioada aceea, iar noi le-am luat locul. Timp de trei luni, am făcut mâncare doar din legume, pentru că nu puteam părăsi saivanele. Eram păziți și munceam de la ora 7.00 la 21.00. Când le ceream bani, paznicii ne băteau. Un băiat a fost bătut crunt și, nu știu prin ce minune, a intervenit poliția locală. Așa am scăpat, pentru că nu aveam niciunul documente, dar le-am spus polițiștilor ce se întâmplă cu noi”, a declarat una dintre victime.

Același lucru s-a întâmplat și cu tinerii care au ajuns în Spania. În Malaga, aceştia au fost obligaţi să muncească pe o plantație de portocali fără să primească bani. Din fericire, unul dintre muncitori a reușit să evadeze și să s-a duc la poliţia spaniolă să reclame totul.

Membrii rețelei au fost prinși, sunt cercetați pentru înșelăciune și sechestrare de persoane și riscă o pedeapsă cu închisoarea între 3 și 10 ani.